Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel mag ik (17) bijverdienen als mijn ouders uitkering krijgen?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
3.7K
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
http://www.goeievraag.nl/vraag/financien-werk/carriere-werk/bijverdienen-thuis-woont-ouders-uitkering.367089
fisbel
9 jaar geleden
Bijverdienen en kinderbijslag:
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/levensloop/hoeveel_bijverdienen/
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/levensloop/uw_kind_wordt_16_jaar/
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/levensloop/hoeveel_bijverdienen/bepaal_zelf_wat_uw_kind_mag_bijverdienen/index.jsp

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Met uitkering wordt hier een WWB-uitkering bedoeld? (bijstand)

De inkomsten van thuiswonende kinderen tot 18 jaar hebben meestal geen invloed op de hoogte van een bijstandsuitkering. Hierbij geldt wel dat het kind ten laste moet komen van de ouder. Het kind wordt door de ouder(s) onderhouden en er is kinderbijslag voor het kind.

Voor de kinderbijslag mag een kind van 17 jaar tot € 1266 netto per kwartaal bijverdienen. Als het kind € 1266 of meer verdient komt de kinderbijslag voor dat kwartaal in zijn geheel te vervallen. Tijdens de zomervakantie van 2014 mag het kind met vakantiewerk € 1.300 netto extra bijverdienen.

Als er geen kinderbijslag is voor het inwonend kind (dat betekent dat het kind niet financieel onderhouden wordt), dan kunnen de inkomsten van dit kind wél van invloed zijn op de WWB-uitkering.. De gemeente kan een maximumbedrag vaststellen dat het kind mag bijverdienen, zonder dat dit gevolgen heeft voor de bijstandsuitkering. Komen de inkomsten van het kind daarboven, dan kan de uitkering met een bepaald percentage (bijvoorbeeld 10%) gekort worden.

Je kunt bij de sociale dienst navragen of in jouw gemeente zo’n kortingsregeling geldt en zo ja, hoeveel het kind maximaal mag bijverdienen of aan andere inkomsten mag hebben.
(Lees meer...)
fisbel
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding