Kan je van de WW naar bijstand om een opleidingstraject te volgen?

Ik zit sinds korte tijd in de WW, na een periode Ziektewet. Nu heb ik een opleiding gevonden ( via een organisatie) die vanuit de Bijstand wordt betaald. Is het mogelijk om de WW stop te zetten, en de bijstand in te gaan, zonder mijn WW rechten te verspillen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bijstand is een heel starre uitkering met alleen maar plichten en vooral geen rechten en zeker geen recht op scholing. Een van de plichten van de bijstand is dat je al je eerdere aanspraken op inkomen hebt verbruikt voordat je recht hebt op een WWB uitkering. Dus je kunt niet vervroegd vanuit een WW uitkering naar de WWB. Ook met scholing is de WWB duidelijk: geen scholing! alleen solliciteren, solliciteren, solliciteren, solliciteren... en zorgen dat je alles aanpakt wat voorbij komt. Het UWV is dan wel iets soepeler, als je een gemotiveerd plan indient om door middel van (her)scholing je kansen te vergroten, dan werken ze daar wel aan mee. Dus als je een serieus plan hebt, dan ga ermee naar je UWV planner en eis die mogelijkheid op!

Ne, bijstand krijg je pas als je geen recht meer hebt op andere inkomsten Heb je al met je coach van UWV gesproken over mogelijkheden om toch die cursus te doen. Verder moet je er niet op rekenen dat je als je in de bijstand komt meteen aan die cursus kunt beginnen, en ook niet dat je er aan mag beginnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100