Iedere maand wordt 12,50 euro ingehouden van mijn salaris voor de personeelsvereniging. kan dat? Kan ik het terug vorderen?

Er staat niet op mijn aarbeidscontract dat ik verplicht lid ben van een vereniging. Er staat ook niks over verplichte contributies. Het gebeurt al bijna 10 jaar en de administratie zegtdat het verplicht is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal heb je hier schriftelijk toestemming voor moeten geven, vraag het eens na bij de administratie. Het is immers al 10 jaar geleden, dus het kan zijn dat je het niet meer weet. De PV regelt ook de leuke bedrijfsuitjes van je werk etc. Als je stopt met bijdragen mag je (meestal) ook niet mee. Weet je dat zeker?

Lid worden/zijn van een personeelsvereniging is op vrijwillige basis. Je kunt er mee stoppen wanneer je wilt. Vanaf dat moment mag er geen bijdrage voor de personeelsvereniging meer van je loon ingehouden worden. Terugvorderen van reeds betaalde bijdrage gaat niet lukken, omdat je altijd "stilzwijgend" akkoord bent gegaan.

je kunt het alleen terug vorderen als blijkt dat de personeelsvereninging niets organiseert/gestopt is. terug vorderen gaat niet. wel stop zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100