Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

op welke website kun ik werk zoeken in regio zuid holland?

Ik ben pas twee jaar in nederland en ik heb een babyvan maanden, ik volg een taalcursuss voor de staatsexamen en ik heb werk echt nodig maar ik ben nog student in buitenland dus ik heb geen diploma in nedeland. Alles wat ik gevonden heb hebben ze mbo, hbo... niveu nodig. Bedankt

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
831

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Op de website http://www.werk.nl kan je je inschrijven als werkzoekende. Daar vind je ook tips om werk te vinden en om een curriculum vitae (een levensbeschrijving met je opleidingen en werkervaring) te maken. Vrijwel alle werkgevers zullen vragen om een curriculum vitae. Vermeld hierop ook de diploma’s die je in het buitenland hebt gehaald, te beginnen met het diploma van de middelbare school. Vermeld ook dat je nog bezig bent met een studie, wat de studie inhoudt en wanneer je verwacht je diploma te halen.

Bij het UWV die de website http://www.werk.nl beheert, kan je ook vragen om een overzicht van adressen van websites waar je vacatures kan vinden. Om je te kunnen inschrijven op http://www.werk.nl, heb je een DigiD, een soort digitaal paspoort, nodig. Een DigiD kan je aanvragen op http://www.digid.nl.

Je kan op een eenvoudige manier werk vinden via alle Nederlandse uitzendbureaus, zoals bijvoorbeeld:

http://www.randstad.nl
http://www.startpeople.nl
http://www.tempo-team.nl

Het schrijven van een sollicitatiebrief of sollicitatie-e-mail is bij het zoeken naar werk via een uitzendbureau meestal niet nodig. Dat maakt het vinden van een werkplek makkelijker. Als je werk vindt via een uitzendbureau, wordt het uitzendbureau je werkgever die aan jou je salaris betaalt. Je werkplek is bij de opdrachtgever die jou via het uitzendbureau inhuurt. Het is aan te raden ook persoonlijk langs te gaan bij de uitzendbureaus en niet alleen je in te schrijven via de website(s).

Verder kan je vacatures vinden op allerlei verschillende websites. Een paar voorbeelden:

http://www.nationalevacaturebank.nl
http://www.monsterboard.nl
http://www.jobrapido.nl
http://www.jobbird.nl

Bij de uitzendbureaus en op de websites met vacatures kan je (vaak) aangeven in welke provincies je een baan zoekt en hoe groot de afstand voor jou maximaal mag zijn tussen je woonplaats en je werkplek.

Wanneer je (wel) een sollicitatiebrief of sollicitatie-e-mail schrijft, laat deze dan vóór het versturen controleren op fouten door iemand die (wel) goed Nederlands spreekt. Fouten in sollicitatiebrieven maken je kans op het krijgen van een baan kleiner.

Veel succes gewenst!

Toegevoegd na 58 minuten:
Voorzover ik weet, zijn er (dus) geen vacaturesites die alleen maar vacatures in de regio Zuid-Holland aanbieden. Je kan op de vacaturewebsites zelf aangeven in welke regio je een baan zoekt.
(Lees meer...)
Antoni
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding