Hoe ziet het toekomstperspectief voor econometristen eruit?

Ik zit nu op het VWO en wanneer ik hier klaar mee ben, wil ik natuurlijk gaan studeren aan een universiteit. De studie die mij het interessantst lijkt, is econometrie.
Nu vraag ik me af: Kun je, wanneer je econometrie gestudeerd hebt, makkelijk een baan vinden die aansluit bij de studie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Econometristen zijn goed in het omgaan met veel getallen, en met hun context. In de ICT is Business Analysis and Optimization een aandachtsgebied waar veel van verwacht wordt. De vraag naar verstandig omgaan met miljarden gegevens per seconde per aandachtsgebied zal toenemen. Slimme energiemeters die per huishouden per seconde het verbruik doorgeven. Camera's en lussen op de weg die het verkeer registreren. Miljoenen pin-transacties per dag die koopgedrag kunnen analyseren. RFIDS die vertellen waar goederen zich bevinden. Duizenden meetpunten in dijken die de hoogte van het rivierwater volgen, 24 uur per dag, gekoppeld aan de weersverwachting of er nog meer regen gaat komen..... Ixeg: ga econometrie studeren, en de ICT-bedrijven zullen je nog vóór je afstuderen benaderen.......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100