Is een grote bestelbus moeilijker te besturen dan een auto?

ik wil binnenkort werken bij een koeriersdienst. Alleen heb ik nog nooit zulke grote bestelbusjes gereden. Ik ben bang dat ik ga botsen omdat het toch een stuk groter is. Is het zo dat een grotere auto (in dit geval een mercedes sprinter) moeilijker is te besturen of hoef ik niet bang te zijn dat ik de bocht een beetje te scherp neem en zo tegen een paaltje aankom. hieronder duidelijke fotos.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het valt wel mee, je zit lekker hoog en hebt veel overzicht. Als je in het begin voorzichtig bent, ben je zo gewend. Er steekt ook weinig uit achter de achterste as, dus je zwenkt niet zo veel uit als je door de bocht gaat. Doe anders een paar proefrondjes over de parking en begin niet meteen met inparkeren.

Het is even wennen. Niet alleen zijn de maten anders, maar je zit ook verder naar voren. Bij een gewone auto zit je min-of-meer midden tussen de assen. Bij een bus zit je boven de stuuras. Neem de tijd om even te wennen. Begin b.v. eerst met wat stuuroefeningen met wat pionnen op een verlaten parkeerterrein en rijd daarna wat rond op achterafweggetjes. Vergeet vooral ook het achteruit rijden en het parkeren niet. Na een tijdje heb je plots de slag te pakken en dan ben je al snel vertrouwd met de bus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100