hoe lang is de opzegtermijn in metalelektro hoger personeel?

Opzegging van een voor onbepaalde tijd aangegane arbeidsovereenkomst gebeurt schriftelijk en zodanig dat
de arbeidsovereenkomst eindigt aan het einde van de kalendermaand.

betekent dit dat je aan het einde van de betreffende maand waarin je ontslag genomen hebt kan overstappen? Of geldt hier dat je pas aan het einde van de daaropvolgende maand weg mag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraagt zeg ontslag op 25 dec dan ben je uit dienst voor 1 februari . Evt iets eerder indien je nog vrije dagen hebt staan . De opbouw vrije dagen gaat door tot eind Januari ook al neem je nog wat dagen op . Tevens heb je nog vakantie geld tegoed . Had je te veel dagen al opgenomen mag je werk gever die daar van of vh salaris afhouden . Succes

Ik heb eerst even gekeken in de 'collectieve arbeidsovereenkomst voor het hoger personeel in de metalelektro 2011/2013'. Daar is voor wat betreft de opzegtermijn slechts te lezen (in artikel 3, lid 1 onder j): "1. De gesloten arbeidsovereenkomst wordt tussen partijen schriftelijk vastgelegd. In deze schriftelijke bevestiging worden in ieder geval vermeld: (...) j. de bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst door werkgever resp. werknemer ten minste in acht te nemen opzegtermijn;" Als in je arbeidsovereenkomst bij het onderwerp 'opzeggen' alleen staat wat je in je vraag vermeldt ("Opzegging van een voor onbepaalde tijd aangegane arbeidsovereenkomst gebeurt schriftelijk en zodanig dat de arbeidsovereenkomst eindigt aan het einde van de kalendermaand.") dan zou dit betekenen - als je dit letterlijk neemt - dat je zelfs op de 29e nog een brief op de post zou kunnen doen waarin je aangeeft dat je per de 31e opzegt. Dat kan echter niet, want er geldt, ook volgens je cao, een opzegtermijn en dat is heel gebruikelijk. In je eigen arbeidsovereenkomst moet die opzegtermijn worden genoemd, want in de cao staat dat die opzegtermijn in de arbeidsovereenkomst vermeld moet worden :-) In het geval er helemaal niets afwijkends over de opzegtermijn zou staan in cao of arbeidsovereenkomst, dán geldt voor de werknemer een opzegtermijn van een maand, zoals vermeld in het Burgerlijk Wetboek. (Behalve als je met wederzijds goedvinden eerder weg mag). Uit het Burgerlijk Wetboek BW 7:672 1 Opzegging geschiedt tegen het einde van de maand, tenzij bij schriftelijke overeenkomst of door het gebruik een andere dag daarvoor is aangewezen. 2 (...) 3 De door de werknemer in acht te nemen termijn van opzegging bedraagt één maand. (...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100