Hoe ga je het beste om met een zeer autoritaire/ wispelturige leidinggevende?

Hierdoor minder plezier in m'n werk. Zonder meteen te willen opstappen wil ik eerst kijken hoe ik er beter mee kan omgaan (leerpunt). Ga alleen wel met tegenzin naar m'n werk. Sinds een paar weken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is erg vervelend om met tegenzin naar je werk te gaan ! Maar er is altijd rede voor gedrag. Probeer er achter te komen wat de rede van het gedrag van je leidinggevende is door (slimme) vragen te stellen. Die beginnen altijd met wie, wat, waar, waarom, wie. Dit Zijn open vragen die je niet zo makkelijk met ja of nee kunt afdoen. En zijn in een 1 op1 gesprek zeer doel treffend en laten de tegen partij hard werken om ze te beantwoorden Misschien krijg je zelfs begrip door dat je intresse toonde. Iemand moet de eerste stap zetten je hebt alles te winnen !

Wat zou Yodi zeggen ;) ? In theorie laat je alles glimlachend langs je heen gaan\over je heen komen. Dat is een moeilijke opgave. Het gaat niet om een strijd met je leidinggevende, maar om de strijd die jij met jezelf gaat voeren. Iemand anders kun je niet veranderen......

Zet terugkerende moeilijke situaties om in een striptekening of beeldverhaal. Vang de essentie van wat er gebeurde in drie plaatjes. Als je dat als een sport op kunt vatten, zul je zien dat je juist uit gaat kijken naar datgene waar je je eerst aan ergerde, omdat het stof oplevert voor een nieuwe aflevering. Helemaal leuk als jullie een soort nieuwskrant uitgeven voor je eigen bedrijf en je kunt ze daar publiceren. Je zult merken: je leidinggevende kan naar jouw smaak niet autoritair of wispelturig genoeg doen!

Gelijk de kop indrukken we moeten tenslotte allemaal te werk voor ons geld ook hij/zij . Laat zien wie je bent en doe gewoon je werk dan komt het wel goed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100