Is het mogelijk om een officiële waarschuwing van een werkgever nietig te verklaren als de bevestigingsbrief van deze waarschuwing fouten bevat?

Ik heb uitspraken gedaan die ik uit frustratie heb geuit. Uitspraken dat ik mijn werk niet wil overdragen aan het einde van mijn contract. Hier heb ik een gesprek over gehad, maar de term 'officiële waarschuwing' of een synoniem hiervan is tijdens het gesprek nooit gevallen, maar staat wel vermeld in de bevestigingsbrief.

In de brief staan ook zaken die niet (geheel) juist zijn en er staan zogenaamde uitspraken die ik gedaan zo hebben in die ik niet gedaan heb.

Graag zou ik daarom willen weten of ik deze officiële waarschuwing dan nietig kan laten verklaren wegens "vormfouten" en zo ja, op grond van welk(e) wetsartikel(en)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een 'officiële waarschuwing', 'laatste waarschuwing' of weet ik welke naam men aan de vastlegging ook wil geven, is een document dat alleen een bepaalde waarde heeft. Het is geen notariële akte of zo, of een arbeidsoveeenkomst waar een proeftijdbeding in staat van drie maanden (welk beding daardoor nietig is.) Gewoon een stuk voor intern gebruik, van (vermoedelijk) de eigen HR-afdeling. Dit soort fraaie documenten wordt echter niet voor niets uitgegeven. Als een werkgever op een zeker moment een ontslagvergunning wil aanvragen of een arbeidsovereenkomst wil laten ontbinden, dan zal gevraagd worden naar het 'dossier'. Dan zullen met name alle negatieve dingen een rol gaan spelen: negatieve beoordelingen (planningsafspraken niet gehaald); schriftelijke waarschuwingen voor te laat komen; doen/laten/uitspraken die niet door de beugel konden maar te weinig grond gaven voor ontslag op staande voet, enz. Met al dit soort materiaal wordt de 'emmer' die het 'dossier' gaat vormen, langzaam gevuld. Daarom is mijn advies om een gesprek aan te vragen met de leidinggevende, naar aanleiding van dit document. En nog iemand anders binnen het bedrijf de notulen van dit gesprek te laten maken. Na akkoord alle partijen dat document laten ondertekenen en toevoegen aan de 'officiële waarschuwing'. Op het gespreksdocument verwijzen naar de 'officiële waarschuwing' en de 'officiële waarschuwing' laten verwijzen naar dit document. Kortom, hoor- en wederhoor toepassen. Toegevoegd na 1 minuut: "document dat alleen een bepaalde waarde" -> document dat alleen voor intern gebruik een bepaalde waarde...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100