Betaal je alles bij tussentijdse uitschrijving NCOI?

Ik wil een opleiding, creatieve therapie, van drie jaar, gaan doen bij de NCOI. Omdat ik al eerder een bachelor heb gehaald zijn de studiekosten bij een normale hogeschool veel te hoog. Vandaar dat NCOI mijn enige optie is naast mijn huidige baan. Ik wil namelijk van werkveld veranderen.


Nu heb ik een vraag over collegegeld. Natuurlijk gesproken met NCOI aan de telefoon. Adviseur beweerde dat als ik na 1 jaar uitschrijf, ik niet de andere 2 jaren hoef te betalen. Ik zei is dat dan alleen het geval bij ernstigste ziekte? Nee in elk geval zou je na een heel jaar je uit kunnen schrijven zonder verplicht te zijn de andere jaren te betalen.

Wordt ik nu aan de telefoon belazerd? want in de algemene voorwaarden van NCOI staat dit:


ARTIKEL 7 – BEëIndIgIng/VERpLAATsEn OpLEIdIng
Overeenkomst op Afstand
1. Indien de Klant een particulier is, heeft de Klant gedurende 7 werkdagen na het
sluiten van een Overeenkomst op Afstand het recht de Overeenkomst op Afstand zonder opgave van redenen te ontbinden. Bij een Overeenkomst op Afstand die uit- sluitend betrekking heeft op de koop van Onderwijsmateriaal gaat de termijn van 7 dagen in op de dag die volgt op de dag van ontvangst van het Onderwijsmateriaal.
2. In geval van ontbinding overeenkomstig artikel 7 lid 1 dient de Klant het ontvangen Onderwijsmateriaal zo spoedig mogelijk aan NCOI terug te zenden. NCOI is gerech- tigd de directe kosten van het terugzenden voor rekening te laten komen van de Klant. Het terugzenden is vo

Weet jij het antwoord?

/2500

De adviseur heeft je volgens de algemene voorwaarden juist ingelicht. Samengevat staat in artikel 4 dat je geen recht hebt op 'geld terug/niet hoeven te betalen' bij tussentijds stoppen. Daarop zijn twee uitzonderingen gemaakt: art. 6 wegens stoppen bij ernstige ziekte en art. 5, waarin staat dat je (onder wat beperkte voorwaarden) niet hoeft te betalen voor volgende studiejaren als je tussentijds stopt. Jouw opleiding is zo'n meerjarige opleiding. Dus stoppen kan, wel opzeggen en dit studiejaar nog betalen. Zie art. 4, dat is de regel en daarin wordt verwezen naar de uitzonderingen in art. 5 en 6.

Het is een beetje verwarrend want art.5 en 6 lijken elkaar tegen te spreken. Alsof het alleen kan als je ziek wordt of als er sprake is van ernstige calamiteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100