Is de recherche elke keer bezig met een intresante zaak zoals een moord of een overval. Of komt dat maar weinig voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, maar het is niet echt als de FBI en dat soort dingen dat je op televisie ziet. Gewoon dingen zoals een overval checken ze de sporen. Een afgebrande auto checken ze of er nog sporen zijn etc.

Je hebt twee soorten recherche; districtsrecherche en bureaurecherche. Bij grote zaken zoals moord, doodslag etc kan er een tgo opgestrart worden waar de rechercheurs van de districtrecherche plaats in nemen. Dit soort zaken komen relatief weinig voor maar er gaat wel veel tijd in zitten. Overvallen en straatroof worden bijv behandeld door het speciale roofcoordinatieteam. De bureaurecherche pakt de zaken op, waarvan aangifte gedaan is op het bureau. Je kunt dan denken aan diefstallen, inbraken. Stalkingszaken etc etc. Misschien niet altijd even spannend, maar wel erg nuttig werk.

In België worden de moordzaken meestal gedaan door zowel lokale als federale politie, omdat de dader niet altijd gezocht moet worden in de streek zelf, want dit kan evengoed een buitenlander zijn of iemand uit een andere provincie. De recherche bij ons doet vooral drugs gerelateerde zaken. Ook zware diefstal komt bij ons op conto van recherche zoals o.a ramkraken e.d.. Dingen waar echt opsporingstechnieken voor nodig zijn. Een technische vaststeller neemt alle sporen op en geeft de resultaten aan recherche voor verder onderzoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100