Mag je als cassiere bij de AH gekleurd haar hebben?

Ik wil mijn haar roze, paars dip dyen maar sommige mensen zeggen dat het niet mag. Overigens heb ik in mijn contract er niks over gelezen ( wel geen armbanden, nagellak, sterke parfum etc)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag je haar in principe in alle kleuren verven die je wilt. Maar besef wel dat je als caissière een vertegenwoordiger bent van AH. Als de leidinggevenden van AH jou haar niet bevallen kunnen ze je niet op staande voet ontslaan, dat is namelijk geen gegronde reden, maar verwacht ook geen contractverlenging! En als het mogelijk is, plannen ze je het liefst zo min mogelijk/niet in tot je contract verloopt.

Tuurlijk mag dat zelfs als je kaal bent maakt het niks uit? Zij beslissen niet over je haar die wat je zelf wilt!

Ik ben bij AH naar huis geschopt toen ik met blauw haar op mijn werk kwam :-D Het was overigens uit een spuitbus, dus ik kon het zo uitwassen. Daarna ben ik alsnog komen werken. Nagellak was bij ons op de deli/kaas niet toegestaan, dit omdat nagellak in combinatie met vleeswaren niet gaat. Vleeswaren gaat naar nagellak smaken. In je contract of in de huisregels zal iets staan over "Representatief" en dat is een heel weid begrip! Want je kan je haar keurig schoon hebben, netjes in model, en knalpaars! Het is maar net wat het MT er van denkt. En als zij het goed vinden, dan kan het zijn dat de OM langs komt, en het nog af keurt. Om je eigen in te dekken, zou je dit toch het beste kunnen vragen bij je leidinggevende. Dit om teleurstellingen of boze gezichten te voorkomen. Of doe net als ik, verf het eerst met een spuitbus. Ik wilde namelijk mijn haar echt blauw verven, maar ik was bang dat het niet mocht. Daarom deed ik het eerst met een spuitbus. Als ze daar niets van gezegd hadden, had ik daarna die €50,- bij de kapper wel uitgegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100