Wat is detachering bij een personeelsdienst precies?

Is detachering het zelfde het werken via een uitzendbureau? Kan iemand het verschil uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij detachering ben je in loon dienst van een bedrijf dat diensten verkoopt in dit geval personeel met een bepaalde kennis. Je wordt dus voor een uur loon elders gedetacheerd. Je werkt dus uit naam van je bedrijf bij een ander bedrijf. Bij een uitzendbureau wordt je betaald door een uitzend bureau en betaald het bedrijf ook aan het uitzendbureau maar er is geen sprake van dat je namens het bedrijf werk als uitzendkracht ben je meer in dienst van het bedrijf dat je via het uitzendbureau in huurt. Daardoor ben je per dag opzegbaar. Bij detachering wordt je meer per periode ingehuurd.

Het verschil tussen een detacherings- en een uitzendbureau is wie jouw werkgever is. Bij detachering ben je wel gewoon in dienst van het bedrijf waar je werkt, maar je contract en de betaling van je salaris worden geregeld door het detacheringsbureau. Daardoor kan het contract eenvoudiger worden ontbonden. Werk je via een uitzendbureau, dan is dat bureau jouw werkgever. Je wordt dan zeg maar tijdelijk ingehuurd voor een klus bij een bedrijf. Maar je bent niet in dienst van dat bedrijf.

Er is geen juridisch verschil tussen detacheren en uitzenden. In beide gevallen ben je in dienst van een werkgever, die er zijn "bedrijf" van heeft gemaakt werknemers uit te lenen aan een andere onderneming. Bij detachering gaat dat vaak samen met het leveren van een product (een softwarepakket bijvoorbeeld). Er is in beide gevallen sprake van een "driehoeksrelatie": uitzendkracht-uitzendbureau-inlener of gedetacheerde-detacheerder-inlener. Jouw vraag lijkt meer te gaan om iets relatief nieuws, namelijk "payrolling". Ik denk dat omdat je het begrip "personeelsdienst" gebruikt. Payrolling betekent ook dat er een soort driehoeksrelatie ontstaat, namelijk tussen de payrollwerkgever waar je officieel in dienst bent, de werkgever waar je daadwerkelijk werkt en jouzelf als werknemer. De payrollwerkgever neemt alle werkgeversrisico's en -taken van de werkgever waar je werkt over. Dat is voor die eigenlijke werkgever vaak goedkoper. De werknemer is meestal de dupe qua loon en zekerheid. Daarom worden ook voorstellen gedaan payrolling te verbieden: http://www.fnv.nl/themas/Decent_Work/nieuws/1039236/ http://www.flexnieuws.nl/2012/06/14/pvda-over-uitzenden-payroll-en-zzpers/ Werkgevers zijn wel enthousiast over payrolling: http://nos.nl/artikel/450002-werkgevers-schaf-payrolling-niet-af.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100