Wat mag je concreet wel/niet doen als je ziek bent op je werk?

Mag je bijvoorbeeld boodschappen doen, naar school als je dit wel kan, naar een andere stad om naar familie te gaan bijvoorbeeld.
Wat zijn de regels omtrent dat?

Ziekte is depressie (zie vorige vragen) en werk is 3 uur per dag ongeveer 2/3x per week.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het gaat om een depressie zoals in dit geval,dan mag je gewoon naar buiten,maar het op bezoek bij familie en school zou je het beste kunnen overleggen met je huisarts en de arbo arts voordat je dingen gaat doen de je werk in gevaar brengt. Als je huisarts en arboarts toestemming hiervoor geven,dan is er niets aan de hand.

Moet je overleggen met de arbo arts! Ik moest zoveel mogelijk doen!! Dus weggaan de boel oppakken winkelen leuke dingen doen enz. Daarna het werk oppakken. Denk dat jou arbo arts hier meer over kan vertellen wat hij wil.. Allemaal zijn ze anders! Maar ze willen allemaal dat je zo snel mogelijk je oude werk weer doet.

normaal moet je de eerste controle afwachten. daarna hoef je niet thuis te blijven

Afhankelijk van de bedrijfsregels. In eerste instantie thuisblijven totdat er contact met werkgever is geweest. Als jullie samen eruit komen en hij heeft er geen probleem mee mag je gewoon op pad. Maar daar men tegenwoordig niet meer kijkt naar wat je niet kan, maar naar wat je wel kan, zou het kunnen zijn dat de werkgever via de arbo laat bepalen wat je nog eventueel wel kunt aan bijvoorbeeld ander werk. Daarom zou ik in overleg met je werkgever spoedig een consult bij de BA aanvragen om duidelijkheid te scheppen. Indien deze jouw depressie onderschrijft zal het inderdaad vaak zo zijn dat deze adviseert leuke ontspannen dingen te gaan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100