Zit al 8 mnd. thuis, ik heb het gevoel dat mijn werkgever mij kwijt wil wat nu?

Ben ziek gemeld met een burnout, ik zelf heb aangegeven dat ik over 2mnd met reiintegratie wil beginnen maar ik krijg taal nog teken van mijn werkgever wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wettelijk zou je werkgever regelmatig contact met je moeten hebben en minimaal 1 keer per 6 weken zou je naar de bedrijfsarts toe moeten gaan. De bedrijfsarts kan samen met jou en werkgever bepalen hoe je kan reïntegreren. De werkgever moet jou 2 jaar loon doorbetalen (2e jaar minimaal 70%), dus ontslaan kan hij je niet. Als hij verder geen actie onderneemt is de maximale boete die hij hiervoor kan krijgen nogmaals 1 jaar doorbetalen aan jou. Lijkt me reden genoeg voor hem om toch aan het werk te gaan met jou. Wellicht weet hij niet wat van hem verwacht wordt? Maak een afspraak met je werkgever en doe dit schriftelijk. Geef daarin aan dat je samen met hem en de bedrijfsarts wil praten over reïntegratie. Krijg je dan nog steeds geen reactie, dan kun je in principe gerechtelijke stappen nemen, of het UWV inschakelen. Zij sturen je binnenkort een folder over wat van je verwacht wordt als je ziek bent. Probeer in ieder geval te documenteren wat je doet, zodat jij straks niet verantwoordelijk gehouden kunt worden voor een mislukte reïntegratie.

Ik mis in je verhaal dat je kontact hebt met de bedrijfsarts. Een gesprek met je werkgever zou verhelderend zijn. Sterkte en beterschap.

Contact opnemen met je contactpersoon van het UWV. Je verhaal zwart-op-wit zetten en ook schriftelijke bevestigingen vragen van gesprekken met doktoren, UWV enz. enz. Eventueel aangetekend een brief sturen naar je werkgever (in samenspraak met UWV). Toegevoegd na 48 seconden: Neem aan dat je werkgever je bij het UWV heeft ziekgemeld?!

Je dient dit door te geven aan de Arbo arts. Een werkgever dient sinds de wet Poortwachter een reintegratie traject voor je uit te stippelen. Desnoods samen met jou bekijken hoe je het beste weer je werk kunt hervatten. Doet hij dit niet is hij in gebreke. Dus doorspreken met de Arbo lijkt me het beste, die zullen dan contact met je baas opnemen.

Als jij ziek gemeld bent zal het voor hem moeilijk worden om je kwijt te willen. Hij moet dan namelijk aan gaan tonen dat hij op alle kanten heeft meegewerkt aan jou reiintergratie. Maar over 2 maanden is in mijn ogen ook nog heel erg ver vooruit. Als het goed is heb je of een bedrijfsarts of een reintergratie iemand. Bespreek het daar eens mee en stel concrete plannen op. Sterkte ermee!

Wil je verder met deze werkgever? Zo ja, bel en vraag wat er aan de hand is dat je niets hoort, zo niet, wacht rustig af, werk hard aan je herstel en zoek een andere werkgever.

Simpel: bel je wergever op, en vraag of ze je brief hebben ontvangen.

je mag niet worden ontslagen als je in je ziektebed zit. dit zijn de regels hoe en waarom kun je het beste vorleggen aan een maatschappelijk werkster deze kunnen je wellicht verder helpen. wel moet je je afvragen of je het prettig vindt om in deze situatie te blijven werken met deze gedachte in je hoofd. ook zou ik een gesprek aangaan met je baas wellicht zijn je gedachte ongegrond?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100