Ik wil luchtverkeersleider worden, kan ik nu alvast wat doen?

Ik wil luchtverkeersleider worden, kan ik nu alvast wat doen? En wat voor een profielkeuze moet ik kiezen? Ik doe gymnasium

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor luchtverkeersleider moet je mineraal vwo hebben met een voldoende voor wiskunde. Het profiel wat het beste is voor deze baan is natuur en techniek. En je moet aan de volgende eisen voldoen: - je bent minimaal 17 en maximaal 26 jaar; - je hebt minimaal een vwo-diploma met een voldoende voor wiskunde of een hbo propedeuse; - je gezichtsvermogen heeft een maximale afwijking tussen -6 en +5; - je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk; Verder moet je de volgende vaardigheden hebben: Multitasken. Je moet een helikopterview hebben en meerdere (complexe) situaties tegelijk kunnen overzien en beoordelen, zonder details over het hoofd te zien. Concentratie, een goed gezichtsvermogen en vooruit kunnen denken zijn hierbij onontbeerlijk. Stressbestendigheid. Het is belangrijk dat je altijd het hoofd koel houdt, ook als het topdrukte is of als er iets mis dreigt te gaan. Besluitvaardigheid. Je moet snel de juiste beslissingen kunnen nemen en deze ook zelfverzekerd kunnen overbrengen. Samenwerken. Het leiden van het luchtverkeer is echt teamwerk, er is namelijk voortdurend contact tussen de drie controlecentra. Je moet dus goed in een team kunnen werken. Communiceren. Zowel mondeling als schriftelijk moet je je goed kunnen uitdrukken. Aangezien Engels de voertaal in het luchtverkeer is, is het belangrijk dat je de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk uitstekend beheerst. Verbeeldingskracht. Je moet driedimensionaal kunnen denken. Zeker wanneer er sprake is van beperkte hulpmiddelen moet je in staat zijn om je in je hoofd een beeld te vormen van de situatie in de lucht. Dus wat je nu kan doen is zo veel mogelijk met deze vaardigheden oefenen. Bron: http://www.luchtverkeersleider.nl/m/ Mvg.

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/beroep/techni...

Kijk een op de site: luchtverkeersleider.nl Veel info en mocht je gerichtere informatie willen dan kun je natuurlijk ook mailen naar ze. Gymnasium met wiskunde en natuurkunde is een goede start. Vergis je niet: het is een erg zware opleiding en een stressvolle functie maar voor zover ik weet een erg mooie baan! Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100