Op welk loon heb ik recht na mijn ziekmelding?

Ik heb me begin mei ziekgemeld bij mijn werkgever. Ik heb een 20-uren contract (per maand, het is gewoon mijn bijbaantje), maar werk gemiddeld per maand zo'n 42 uur. Nu zei de bedrijfsarts meteen dat ik er op moest letten dat ze me ook wel voor die 42 uur blijven uitbetalen in mijn ziekteperiode, omdat ik recht heb op de uren die ik gemiddeld de laatste 3 maanden heb gewerkt.
De loonperiode waarin mijn ziekmelding viel, heb ik ook gewoon dat uitbetaald gekregen, maar de periode daarna niet (toen heb ik allene de 20 uur uitbetaald gekregen). Mijn operationeel manager en winkelmanager zeggen dat ze nog nooit van die regeling van de bedrijfsarts gehoord hebben. Op internet zie ik wel dingen over het 0-uren contract, dat je dan recht heb op wat je de afgelopen 3 maanden heb gewerkt, maar verder kan ik niet echt iets vinden waarmee ik naar mijn werkgever kan stappen.
Heb ik dus echt recht op die 42 uur uitbetaling, en zo ja, hoe kan i kdat bewijzen tegenover mijn werkgever?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je langer dan 3 maanden achter elkaar meer uren werkt dan waarvoor je een contract hebt, heb je er recht op om je contract aan te laten passen naar de uren die je werkt. Ik denk niet dat je meer betaald krijgt dan die 20 uren waarvoor je op contract staat. Even in je CAO kijken of het UWV bellen. Beterschap !

De bedrijfsarts heeft gelijk. Als jij structureel meer hebt gewerkt de periode voorafgaand aan je ziek worden, dan moeten ze je eigenlijk meer loon doorbetalen dan de 20 uren volgens je contract. Veel werkgevers zullen daar proberen onder uit te komen, omdat ze zich niet verzekerd hebben voor het ziekteverzuim van het structurele extra werk en het in dat geval uit eigen zak moeten betalen. Werkgevers gaan er van uit dat de meeste werknemers het niet weten en er niet op terug zullen komen. Erg attent van je bedrijfsarts, dat hij/zij je daar op wijst.

Zoals de voorgangers al antwoorden heb je als je 3 maanden achter elkaar 42 uur hebt gewerkt recht op dat salaris. Afhankelijk van je CAO hebt je recht op 100% of soms maar 70% van je salaris. Of met een afbouw, dus bv het eerste half jaar 100% en dan telkens een percentage minder. Houdt er ook rekening mee dat jij verplicht bent inspanning te leveren om weer beter te worden. Ik weet niet wat je mankeert, maar in ieder geval moeten jij, de bedrijfsarts en de werkgever afspraken maken om jou weer snel aan het werk te krijgen. Hierbij heb jij dus de plicht om bv (fysio) therapie, medische hulp etc. te zoeken. Doe je dit niet, of houdt je je niet aan de afspraken die je met de werkgever hebt gemaakt mag je werkgever je salarisbetaling opschorten. Je kunt het bewijzen door je loonstrookjes, het gemiddelde van de laatste 3 maanden moet de doorslag geven. Verder staat het gewoon in de wet.

Bronnen:
http://www.support-plus.nl/Nieuws/Werkneme...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100