Mag een werkgever je verbieden om een mobiele telefoon bij je te dragen tijdens het werk?

Het gaat niet om werk waar een mobieltje gevaarlijk kan zijn. Het is de bedoeling dat je in de pauzes naar je telefoon kijkt.

Op dit moment moeten wij ondertekenen dat we de regels kennen en men roept wel dat ze een oogje dicht knijpen en dat we bereikbaar moeten zijn ivm kinderen op school etc maar het gaat mij dus om of ze het mogen verbieden in 2012.

Verbieden social calls te houden is iets anders. Het gaat dus puur om het verbieden 2 uur lang bereikbaar te zijn ivm noodgevallen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het een regel is die in het conract staat als jij die tekent als je de baan krijgt wel, anders niet omdat je het recht hebt om voor noodgevallen bereikbaar te zijn vooral als je een gezin hebt of iemdand in slechte gezondheid is, of trnzij het bedrijf word overgenomen door iemand anders mag die regels aanpassen

Ja dat mogen ze is tegenwoordig heel normaal De baas betaalt er namelijk niet voor dat mensen sms'en of facebooken of zoiets in de door hem betaalde uren. Als de baas vind dat je bereikbaar moet zijn krijg je wel een mobiel van de zaak

Ja, dat mag hij als dit staat in (bijv.) het organisatiehandboek en er in de ondertekende overeenkomst staat dat de bepalingen in dit handboek geacht worden onderdeel uit te maken van de arbeidsovereenkomst. Is dat erg? Nee. In de tijd dat de mobiele telefoon nog niet was uitgevonden waren er net zo goed noodgevallen (een overlijden, gezinsleden die wegens een zwaar ongeluk per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht) en dan was een telefoontje naar het vaste toestel van de afdeling voldoende om een leidinggevende tot actie te doen overgaan. Maar tegenwoordig zie je de mobiele telefoon al opduiken in de supermarkt om bij het thuisfront te informeren welk merk margarine in welke hoeveelheid dient te worden aanggeschaft. Wat leefden we toch eenvoudig in de tijd van het boodschappenlijstje. En -ik verzin het niet- er zijn mensen die het toestel zelfs meenemen in hun doodskist. Beter gezegd: de nabestaanden van een overledene stoppen het toestel daarin. Maar de crematoria waarderen dat niet want een ontploffende accu is niet goed voor de oven. En past ook niet bij het stemmig karakter van het geheel.

Ik kom op internet tegen dat je werkgever je inderdaad (wettelijk) mag verbieden om je privetelefoon bij je te dragen: 'Is het toegestaan om het gebruik van de mobiel tijdens werktijd te gebruiken? Ik denk het wel, want onder werktijd wordt u geacht te werken, en niet prive-telefoontjes te plegen. Bovendien kan het in het belang zijn van de veiligheid binnen het bedrijf dat men niet wordt afgeleid door de telefoon, vooral bij productiebedrijven. Het is niet voor niets dat bellen in de auto wordt afgeraden.' http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=45279 'Mijn vriendin is zwanger, mijn werkgever verbied me om mijn telefoon bij me te dragen. Mag dat? Dat ligt eraan welk belang de werkgever heeft bij het verbieden van die GSM's. Jouw belang is, in dit geval, duidelijk. Dat betekent dat wanneer de werkgever gsm's wil verbieden, hij ook moet garanderen dat mensen in jouw situatie wel direct bereikbaar zijn.' http://rechtenforum.nl/forum/thread/title/verbod+op+gsm+gebruik+op+werk/p/27190?sid=99dbfc60fc6aa9da0c4b38db9b6bcd95/printertopic/1/ Je zou voor de zekerheid kunnen kijken of er via de OR iets te regelen is, als er een OR op je werk is uiteraard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100