Hoe verstandig is het om overal ja op te zeggen?

Ik ben afgelopen maandag begonnen bij mijn nieuwe baas..
En ik werk ver onder mijn niveau..dat gaat goed komen hoop ik, maar vandaag 'moest'ik ook doorwerken in mijn pauze..Ik heb dat gedaan, maar vraag me af of het wel verstandig is? Hij gaat zo vast en zeker misbruik van me maken denk ik!
Kan ik het maken om een gesprek met hem aan te gaan en dan zeggen dat ik nooit meer in mijn pauze werk en dat ik per direct serieus werk wil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nog niet. Neem de tijd daarvoor. Als je nu al gaat pruttelen maakt dat geen goede indruk, hoe onredelijk het verzoek ook kan zijn. Bewijs eerst wat je kan en dat je bereid bent om hard te werken. Daarna ontstaat een natuurlijke situatie waarin je dat soort dingen kunt bespreken en afbakenen. Om iemand te misbruiken zijn twee partijen nodig. Zet even je verstand op 'nul' en doe wat er gevraagd wordt.

Dat kan twee kanten opgaan.Of je baas krijgt respect voor je en jij krijgt je zin of jij bent te bijdehand en je wordt ingeruild voor een minder slim doch slaafser exemplaar.

Dat ligt er maar aan wat de afspraken zijn die je hebt gemaakt tijdens je sollicitatie. Was het toen duidelijk dat je werk zou krijgen onder je niveau? Zo niet, dan zou ik meteen ingrijpen en gewoon je werk opeisen waar je voor bent aangenomen. Straks moet je ook nog de plee schoonmaken. Niet dat ik me te min voel voor een plee schoon te maken, maar als ik ben aangenomen als directeur ga ik niet schoonmaken. V.w.b. die pauze; ik zou niet stellen dat je nooit meer gaat werken in de pauze maar zou er wel wat van zeggen namelijk dat iedereen recht heeft op een pauze.

Nee, lijkt me niet verstandig om overal ja op te zeggen. Zeker omdat je onder je niveau werkt, want dan zien ze niet wat je allemaal kunt. Ik zou inderdaad het gesprek aangaan over de pauze. Je hebt daar recht op en dat recht mag je dus opeisen. Ik zou dit op een nette manier doen en het probleem van het werk onder je niveau op een ander tijdstip aankaarten. Probeer ondertussen de structuur van het werk en het bedrijf te zien en kom in dat tweede gesprek met hoe je een en ander ziet en waar je inzetbaar zou zijn. Dit is een algemeen advies. Ik weet natuurlijk niet om wat voor werk, wat voor bedrijf het gaat en wat voor persoon je baas is. Ik denk dat jij zelf de situatie beter kan inschatten dan ik hier met het beetje info dat ik van je krijg. Succes in ieder geval. Ik weet hoe het is om onder je niveau te werken. Heb dat 2 1/2 jaar gedaan, zonder vooruitzicht op beter. Heb daarna een half jaar nodig gehad om weer tot mezelf te komen.

Ha, die Sharona30; Je zult waarschijnlijk een proeftijd hebben, dus enige voorzichtigheid is op zijn plaats. Maar als jij overtuigd bent van het feit dat je onder je niveau werkt zou je baas dat ook moeten weten. Als je dan op een subtiele manier zo nu en dan tegengas geeft ("prima, zodra ik mijn brood op heb") kan hij daar toch niet ongevoelig voor blijven. En zo ja, dan is het helaas al weer tijd naar iets anders (+beters) te gaan uitkijken.

Direct een werkoverleg plannen , even duidelijkheid scheppen wat precies je werktijden zijn inclusief je pauzes. En aan geven dat je onder je niveau werkt dat je het prettiger vindt meer vernatwoordelijkheden naar je toe te trekken.En dat je graag een functieomschrijving wil. Dan is het maar duidelijk .Succes met je nieuwe baan!

Heel onverstandig... Door ja te zeggen maak je alles onveilig in het leven... Opkomen voor jezelf is al riskant, want dan loop je namelijk de kans om buiten de grenzen te belanden, maar als je nooit over de grens gaat, blijf je altijd in Nederland... Wat je moet doen, kan ik je niet zeggen, maar volg je gevoel is een goed advies.. Jij moet het, dus jij doet het...

Niet verstandig, doen wat je zelf wilt!

Natuurlijk kun je dit bespreken met je baas. Als dit meerdere keren voorkomt, dan wordt er misbruik van je gemaakt. Als het doorwerken in de pauze gecompenseerd wordt en je serieus werk gaat doen, dan is dat ook volgens de afspraak. Ben wel voorzichtig hoe je dit gaat vertellen, want je bent nog maar pas begonnen bij je nieuwe baas! Het kan ook eventueel ontslag in de hand werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100