Hoe word ik toegelaten op conservatorium?

Mijn passie is muziek. Ik speel als ik met school klaar ben 3 jaar gitaar en ik zing dan 3,5 jaar. Ik ben wel muziekaal en ik ga met gitaar best snel, maar is dit genoeg? Heeft iemand tips hoe ik op conservatorium kan komen?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik doe trouwens vwo, dat was ik even vergeten te vermelden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je voldoende talent hebt, kun je na havo/vwo starten met een intensieve opleiding onder leiding van hoog gekwalificeerde musici. Een opleiding tot instrumentalist, docent muziek, zanger of dirigent, waarbij je kiest voor instrumentaal/vocaal, muziektheater, compositie, directie of docent muziek. Lees verder http://www.fontys.nl/conservatorium.tilburg.13479.aspx?returnurl=%2fstudiekeuze.aspx%3fcrohocode%3d34739%26gclid%3dCNmc36SlobMCFePHtAodcxwAOQ&idopleiding=4748 Toegevoegd na 59 seconden: Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam moet de kandidaat in het bezit zijn van een diploma VWO, HAVO, MBO (minimaal 3-jarige cursusduur) of VHBO (idem), of een getuigschrift van gelijkwaardig of hoger niveau. Amsterdam: http://www.ahk.nl/conservatorium/toelating/toelating-en-aanmelding/

Het conservatorium is een HBO-opleiding en met de juiste vooropleiding (VWO, HAVO, MBO (minimaal 3-jarige cursusduur) of VHBO (idem), of een getuigschrift van gelijkwaardig of hoger niveau) kan je toegelaten worden, mits je ook slaagt voor het toelatingsexamen. Dat zijn in ieder geval de regels voor het Conservatorium van Amsterdam. Zie de website als voorbeeld. Mogelijk verschillende de regels per conservatorium.

Bronnen:
http://www.ahk.nl/conservatorium/toelating...

Je voldoet aan de harde eisen van het conservatorium, maar je moet er wel rekening mee houden dat het conservatorium écht alleen voor de top is. Een vriend van me, die toevallig in Rotterdam conservatorium doet, zei tegen me dat ze daar maar 3 gitaristen per jaar aannemen. Tenzij je dus enorm getalenteerd bent, denk ik niet dat je met 3 jaar gitaarles op het conservatorium kunt komen. Maar je kan het altijd proberen natuurlijk!

Mijn tip is nu al zorgen dat je op conservatorium nivo les krijgt. Dus studeer een uur per dag op dat nivo. En neem zoveel mogelijk privé lessen van een conservatorium docent. Meerder uren per week. Samen met een coach kun je droom waar maken. Maar wees eerlijk over je doel. En zorg dat je naast gitaar en zang ook andere instrumenten beheerst. Als je muzikaal bent is dat geen probleem. Je dient bij de top muzikanten van Nederland te komen. Alleen de beste van de wereld worden nu tot het conservatorium toe gelaten. Zorg dat jij bij die top gaat horen. "Best snel" is nog niet snel genoeg. Dat (leer) tempo dient veel hoger te zijn. Praat maar met de muzikanten die conservatorium gedaan hebben en je zult horen wat het mogelijk is, maar dat de weg er na toe een harde weg is. Maar een 9 halen voor vwo tentamen of examen is ook niet simpel en dat is ook mogelijk. Wat ook helpt is dat je goede cijfers haalt of hebt voor wiskunde, natuurkunde en je talen. Een zanger dient accentloos zijn talen te spreken. Toegevoegd na 5 minuten: Er zijn nog meer manieren zoals in de link staat. Toegevoegd na 9 minuten: Het helpt zeer als je engels op een hoog nivo is, want je docenten zullen in het engels les geven. De conservatoriums leven van de buitenlandse studenten.

Bronnen:
http://www.fontys.nl/aanloop.tot.een.conse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100