Mogen boetes in een arbeidscontract?

In mijn arbeidscontract staan allerlei boetes vermeld.

Ik werk op vaste dagen in de week. Als mijn werkgever wil dat ik op een andere dag kom werken (omdat er bv iemand ziek is) dan moet ik dat doen.

Doe ik dat niet moet ik een boete betalen van 300 euro.

Mag hij dit doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is wel raar. Maar als jij je handtekening zet (wat ik nooit zou doen) dan ga je akkoord. Toegevoegd na 53 minuten: Dus: mag dit? Ja dit mag, jij moet zelf goed overwegen of hier werken een optie is: ben je het eens met het contract.

Boetes mogen in een arbeidscontract staan, maar moeten aan allerlei eisen voldoen. Het boetebeding moet aan de volgende eisen voldoen: A. De boete mag de werkgever niet ten goede komen (art 7:650-3). B. Het bedrag dat een medewerker per week aan boeten verschuldigd is mag niet meer zijn, dan het loon over een halve werkdag per week (art 7:650-5). C. De bestemming van de boete moet zijn overeengekomen en behoort op geen enkele wijze aan de werkgever zelf ten goede te komen. Het gaat bijvoorbeeld om een goed doel of om een geblokkeerde rekening die wordt opgebouwd en gebruikt voor (alle) medewerkers (art 7:650-3 BW).

Bronnen:
http://www.arbeidsrechter.nl/boetebeding-i...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100