Ga je als vrouw zijnde achteruit in je salaris op het moment dat je trouwt? Ga je op het moment dat je gaat scheiden qua salaris er weer op vooruit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag niet uitmaken. Bruto in elk geval niet. Het kan wel netto verschil maken. Dat heeft met de belasting te maken. Inkomens worden dan bij elkaar geteld als gezins inkomen. Als je tenminste aangifte doet en gebruik wilt maken van fiscale voordelen. Zoals rente aftrek, werkkostenregeling, reiskosten aftrek enz dan krijg je ook te maken met nadelen...

Nee en nee. Het salaris kom je overeen met je werkgever. De hoogte van het brutosalaris verandert niet door de huwelijkse staat. En het nettosalaris evenmin. Het bruto-nettotraject wordt niet beïnvloed door de huwelijkse staat.

Qua salaris ga je er uiteraard niet op voor of achteruit. Qua inkomen kan het wel degelijk verschil maken. Denk hierbij aan fiscale voordelen. Trouwen is in mijn ogen belastingtechnisch niet voordelig. Ik ben sinds een aantal weken alleenstaand en vanaf volgend jaar heb ik dan recht op behoorlijk wat toeslagen en kortingen bij de belastingdienst. Maar hier tegen overstaat uiteraard wel dat ik het inkomen van mijn ex niet meer tot mijn beschikking heb, zelf mijn eigen vaste lasten moet gaan betalen etc. Toegevoegd na 1 minuut: Met 'vanaf volgend jaar' doel ik uiteraard niet op huur/zorgtoeslag en kindgebonden budget maar op alleenstaandeouderkorting en nog meer kortingen omdat ik werk en alleenstaande moeder ben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100