hoe kan ik een schoolmaatschappelijk werker worden ?

ik wil een school maatschappelijk werker worden,welke studies moet ik hiervoor doen en op welk scholen kan ik studeren ? (

Weet jij het antwoord?

/2500

Wel eens gehoord van MBO SPW niveau 4.

Maatschappelijk werker word je door de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening (HBO) te volgen. Dat kan op heel veel hogescholen, dus er is vast wel een hogeschool bij jou in de regio waar dit kan. Voor zover ik weet is schoolmaatschappelijk werk geen aparte specialisatie, maar is een school gewoon één van de plaatsen waar je als maatschappelijk werker terecht kunt komen.

Mbo niveau 4, persoonlijk begleider specifieke doelgroepen als vooropleiding. Zoals de naam al zegt werk je met specifieke doelgroepen. De eerste 2 jaar echter niet, dan is de opleiding heel ruim. Vooral de laatste 2 jaar wordt er specifiek naar bijvoorbeeld een passende stageplek gezocht. Maar voor maatschappelijk werk is hbo niveau nodig, Hbo Social Work bijvoorbeeld. Deze opleidingen worden gegeven in bijna heel het land, ik doe er zelf een in Maastricht.

Toevallig dat er veel vragen over opleidingen gesteld worden. Maar u kunt verschillende cursussen volgen om dit werk te doen. Gewoon bij een studie instituut zoeken naar: MBO opleiding maatschappelijke zorg:

Bronnen:
http://www.artikelwebsite.nl/A348/NHA,%20t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100