Binnenkort verloopt mijn recht op ww uitkering,en heb geen recht op een bijstandsuitkering,wat kan en moet ik nu doen? (zie verdere uitleg)

Binnenkort (oktober) verloopt mijn recht op mijn WW uitkering. Ik kom,omdat mijn vriendin te veel inkomen heeft,niet in aanmerking voor een bijstandsuitkering.
Nu hebben wij een eigen (lees koop) huis,die destijds toen we hem kochten ( 9 jaar geleden) gebaseerd was op ons beide inkomens.
Nu ben ik helaas het slachtoffer geworden van de slecht economie en ben ik werkloos geworden.
Ik heb jaarlijks wel een WW uitkering gehad (ik werk ik de bouw als straatmaker,en de laatste jaren via uitzendbureaus) jarenlang heb ik het net kunnen redden om tot de weken norm van 26 weken te komen om weer een nieuwe WW uitkering te krijgen voor een paar maanden. Met die paar maanden WW heb ik altijd de winter uit kunnen zingen en na de winter kon ik gewoon weer aan de slag als straatmaker.
Ondanks mijn grootschalige sollicitatie activiteit (ik solliciteer elke dag naar vele functies,ik bel,schrijf,mail en ga langs bij werkgevers voor werk) is het mij helaas (nog) niet gelukt om werk te vinden. Ik solliciteer naar alle mogelijke functies,maar word vaak afgewezen op ervaring en werk als straatmaker is mijn regio (Drenthe/Groningen) niet te vinden. Ook in de regio's daar buiten ligt het werk niet voor het oppakken.
Ik doe er dan ook echt alles aan om aan het werk te komen,maar tot nu toe ter vergeefs.
Stel ik kom niet aan het werk,en mijn recht op WW verloopt,en ik kom niet in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Wat kan ik dan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het enige wat je kunt proberen maar dat doe je al zeg je solliciteren en mogelijk een ander beroep proberen te zoeken.

Je hebt een ww uitkering,ik weet dat uwv aan re integratie doet,misschien dat je via het uwv een omscholing kunt doen voor een beroep waar nog wel geregeld vacature's voor zijn zoals de beveiliging.[dit is maar een voorbeeld] Toegevoegd na 17 uur: Hier kun je leren en werken,je ontvangt ook gelijk een salaris. http://www.werkenbijsecuritas.nl/waarom-werken-bij-securitas/opleidingen-trainingen

Voor stratenmakers is het in deze tijd bijna onmogelijk om iets te vinden, dus ik denk dat je beter breder kunt kijken dan dat. Als je al jarenlang werkt via een uitzendbureau, bouw je ook bepaalde rechten op. Afhankelijk van de duur krijg je meer rechten, en kun je recht hebben op loopbaangesprekken en scholing. Mij lijkt dat als je elk jaar wel terug moet vallen op de WW, het echt nodig is dat je op zoek gaat naar iets anders. Hopelijk kan het uitzendbureau je hierin ondersteunen en kunnen zij je bijvoorbeeld een opleiding aanbieden of je plaatsen bij een bedrijf waar je een interne opleiding volgt. Toegevoegd na 1 minuut: Uitleg over de fasen bij een uitzendbureau: http://zakelijk.infonu.nl/banen/32290-rechten-uitzendkracht.html

U kunt proberen om bijvoorbeeld een website te maken voor uzelf als straatmaker, en u zelf rechtstreeks als zzper direct te verhuren tot de potentiele klant middele marketing (over internet en flyerd folders etc). Wellicht hebben mensen in uw buurt wel behoefte aan een stratenmaker ofzo? Het komt erop neer dat u uw qualificaties/skills kunt uitbreiden, ( voor het solliciteren of een nieuwe beroep proberen te leren)...Nieuwe technieken, nieuwe gereedschappen ervaren ofzo..(indien mogelijk natuurlijk). Met een beroep moet u niet gelijk denken aan een hersenchirurg (uiteraard)...maar de wat simpelere en kortere opleidingen als beveiliging, kapper, schoonmaker, tuinier of iets anders wat u leuk vind..dan bent u breed inzetbaar en Wordt de kans groter om klusjes te doen.

Probeer als zelfstandige aan werk te komen via de kleine advertenties in de lokale krant. Stratenmaker biedt zich aan aan psrticulier.goed werk voor vriendelijke prijs. Hard werken en tevreden klanten geven nog meer werk. Ik weet Zeker dat je dat je reacties krijgt

Naast het zoeken bij uitzendbureaus en dergelijke: Kijk ook eens voor een klus of tijdelijk werk op werkspot en marktplaats.

Bronnen:
http://klussen.marktplaats.nl/diensten-en-...
http://www.werkspot.nl/bestrating

Vraag bij de bevoegde instanties in jouw buurt na wat de knelpuntberoepen in jouw buurt zijn. Die zijn er volgens de media meer dan andere beroepen dus daar moet toch iets tussen zitten wat jou aanstaat. Indien hiervoor een herscholing nodig is grijp dan die kans. Indien dit niet lukt kan je bij de bank een herziening van je lening aanvragen zodat de resterende schuld herverdeeld wordt over extra jaren. Zo verlaag je de maandelijkse lasten. Verder ook even nakijken op welke posten je eventueel kan bezuinigen zonder het gevoel te hebben dat je iets te kort komt. Blijf er vooral op vertrouwen dat er meer oplossingen zijn dan jij thans kan bedenken doch wanneer we panikeren dan zien we die vaak niet. Ga praten met mensen die geen hinder lijken te hebben van de crisis, ze hebben vaak gouden tips waar wij gewoonweg over kijken. Anyway, Have Fun Any Way!

Je geeft aan dat je wel wilt omscholen. Omdat je in Groningen / Drenthe werkt heb ik even gekeken naar de mogelijkheden in jouw omgeving. Het Noorderpoortcollege zit onder andere in Groningen en Assen. Het is bij dat ROC mogelijk om als volwassene een werken en leren-traject te volgen. Je gaat dan één dag in de week naar school en werkt de rest van de week. Uiteraard verdien je dan ook. Ik denk dat je het beste eerst kunt kijken welke richting je het meeste aanspreekt en dan contact opneemt met het Noorderpoort. Zij kunnen je dan vast verder helpen. Behalve Noorderpoort is er ook nog het Alfa College in jouw omgeving, en Terra (Groen Onderwijs, AOC) Ook daar zijn mogelijkheden! Heel veel succes en vooral ook plezier gewenst bij je nieuwe carriere. Je bent echt nog niet te oud om te switchen! Toegevoegd na 3 minuten: Het is trouwens nu een heel goed moment, omdat deze en volgende week de MBO opleidingen weer van start gaan met het nieuwe studiejaar. Je zou ook kunnen informeren bij de scholen in welke opleidingen nog plaats is.

Bronnen:
http://www.alfa-college.nl/volwassenen/pag...
http://www.noorderpoort.nl/volwassenen/mbo...
http://www.terranext.nl/?id=pages/Home

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100