Wat te doen als ze je uitkering stopzetten en je geen werk kan vinden, maae toch je vaste lasten moet betalen?

Toegevoegd na 33 minuten:
Ik heb nu een wwb uitkering. En deze gaan ze stoppen omdat ik geen startkwalificatie heb. En dus vinden hun dat ik terug naar school moet. Ben 25 jaar, woon alleen. Dus alle kosten moet ik zelf betalen. Officieel geen VSVer.
Het is financieel en ivm chronische ziektes voor mij niet mogelijk om terug naar school te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je eisen voor een baan een stuk omlaag doen en ook dingen aanpakken die niet leuk zijn, horeca, schoonmaak, volgens mij kun je altijd wel werken, en vanuit de minder leuke baan uitkijken naar iets nieuws!

Je kunt bij je gemeente dan, in sommige gevallen, een bijstandsuitkering aanvragen. Echter, dat is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk. Je moet aan diverse voorwaarden voldoen zoals dat je partner niet meer dan een bepaald jaarinkomen mag verdienen. In mijn gemeente is dat 23.000 euro. Neem contact op met je gemeente, vaak kan je werkcoach van het UWV je daarmee helpen. Sterker nog, ze horen je hierover te informeren, je krijgt hier ook een brief over van het UWV. Toegevoegd na 25 minuten: In geval van niet kunnen werken of naar school zal je een ziektewet uitkering moeten krijgen of een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dat moet door een arts van het UWV worden bepaald. Contact opnemen met het UWV dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100