Hoe kom ik over de netwerkdrempel heen?

Om mijn bedrijfje van de grond te krijgen moet ik netwerken, maar dat onderdeel vind ik supereng. Zomaar een bedrijf opbellen of naar zzp-clubjes te gaan. Wat zeg je dan? En hoe zorg ik ervoor dat ik niet dichtsla? Ik ben namelijk helemaal niet mondig of adrem.
Website, facebooken, briefjes ophangen echt overal in de stad en kaartjes uitdelen en aan iedereen die ik ken blijkt niet genoeg te zijn. Nog steeds nul klanten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga voor jezelf na waarom jij gaat stralen van jouw bedrijf en wat maakt dat anderen dat ook doen. Dus wat heb je te bieden. Als je daar een goed, kort en bondig verhaal van kunt maken, is het makkelijker om dat te vertellen. Dan komt het bij wijze van spreken uit je tenen. En wees niet bang dat je in het begin veel moet zeggen. Probeer vooral te luisteren, luister wat anderen te vertellen hebben en waar jij wat aan bij te dragen hebt. En luister naar hoe anderen het doen, daar kun je van leren. hoe je het wel of juist zelf niet zou willen doen, dat netwerken. Bedank ook iemand altijd voor een gesprek, tip of wat je dan ook heb ontvangen. Neem eens deel aan een Durftevragen sessie. Daar ontmoet je in een super ontspannen setting verschillende mensen die allemaal graag iets willen vragen. Je start vanuit dezelfde positie en hebt altijd ook iets bij te dragen. Wie weet hoe zij jou weer in contact kunnen brengen met nuttige zaken voor jouw bedrijf. Veel succes en geloof in je zelf en in jouw bedrijf!

Als je het nog niet hebt: maak een Facebook-account aan, dat is het grootste sociale netwerk ter wereld. Of iets meer professioneel toegespitst: LinkedIn. E-mail eerst even en dan in het echt ontmoeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100