Wat kun je beter doen:eerst werk zoeken of eerst een huis in andere provincie? Mijn vriend woont in andere provincie dan ik.

Vanwege mijn beperking kunnen we (nog) niet samenwonen maar nu zien we elkaar meestal 1 weekend per maand, maar na 12j willen we nu wel eens vaker samenzijn. In het huis waar ik nu woon is permanent samenwonen niet toegestaan. Om een huis te hebben hier, moet hij werk hebben. Om een baan te accepteren moet hij woonplek hebben. In verband met zijn leeftijd (51) zal het vinden van werk ook nog niet zo makkelijk zijn. Weet iemand wat beste is en bij welke instantie je raad kunt krijgen? Worden nu van kastje naar muur gestuurd. UWV stuurt naar CWI, de ene instantie in zijn buurt verwijst naar instantie in mijn omgeving en vice versa. Alvast dank voor iedereen die een suggestie heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou eerst zorgen dat ik werk heb als ik naar een andere provincie toe zou moeten. Om te solliciteren hoef je daar niet te wonen en voor een eventueel gesprek ook niet. En wordt je aangenomen, dan zou ik desnoods een vakantiehuisje huren voor twee maanden en die tijd tevens benutten om naar een geschikt huis te kijken. Want provincies zijn best groot. Zomaar ergens gaan wonen en dan hopen dat je daar in de buurt werk krijgt, is wel een hele grote gok. En voor je toekomstige werkgever is het ook mooi om te weten dat je zult verhuizen zodra je die baan krijgt. Ben je lekker op tijd op je werk tegen lage kosten. Veel geluk bij het samenwonen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100