Hoe krijg je goedkeuring voor omscholing van het UWV anno 2015?

Ik wil me graag omscholen omdat ik zonder werk kom te zitten en in mijn vakgebied letterlijk maar een handje vol vacatures zijn door het hele land genomen. Met veel geluk heb ik nu een jaar werk gehad, wat nu afloopt. Voor dit jaar heb ik deze vraag ook gesteld aan het UWV. Ik wilde omscholen op eigen kosten desnoods, maar ik kreeg hier geen toestemming voor, terwijl het aantoonbaar is dat mijn kans op werk bijna nihil is. Ik hoop ontzettend dat er nu meer mogelijkheden zijn, wat ik betwijfel..

Nu hoor en lees ik overal dat een groot te kort komt in de hogere ICT, graag wil ik me daar dan ook voor omscholen. Maar wat ik lees, is dat je wel perse een HBO of WO opleiding moeten hebben afgerond en anders sowieso niet aanmerking komt voor omscholing. Je raad het al, ik heb een MBO diploma, maar zou zeker op HBO niveau kunnen functioneren, (dat is ook gebleken uit verleden). Is er ook maar ergens een kans dat ik niet meteen de deur in mijn gezicht krijg? Ik heb geen goede ervaringen met de coaches van het UWV aangezien ik hier nooit wat aan gehad heb, behalve dus een harde 'Nee' en, 'misschien moet je voor jezelf beginnen' kwam er niet uit.

Toegevoegd na 1 minuut:
Overigens ben ik 30 en heb ik dus nog een hele loopbaan in het verschiet.

Toegevoegd na 19 uur:
Een thuisstudie in de avond is geen optie voor mij door mijn add. Dat is de reden dat ik een MBO studie gevolgd heb destijds. Competentie en IQ testen wijzen uit dat ik HBO+ niveau heb. Beide is uiteraard bekend bij het UWV.

Weet jij het antwoord?

/2500

Die goedkeuring zal er niet komen, en zeker niet als het je hindert bij het solliciteren en/of beschikbaar zijn voor werk. Een korte opleiding tot medium wordt wél vergoed middels een scholingsvoucher, maar een opleiding van 2 of 3 jaar niet. Als je scholing gaat volgen die je hindert bij het solliciteren/werkzaamheden verrichten, dan kan het zelfs zijn dat je op je W.W. gekort wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100