Hoe moet ik mijn cv maken?

Ik weet dat er veel links zijn en deze vraag ook wel vaker gesteld is, maar dit wordt de eerste keer dat ik een cv maak en ik heb nog nooit eerder gewerkt. Ook zit ik op dit moment nog op de middelbare. De meeste van de opzetjes op internet gaan er vanuit dat je de middelbare al hebt afgerond en ook al werkervaring hebt. Ik heb beide niet, hoe moet mijn cv er nu uitzien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen vakantiewerk gedaan, vrijwilligerswerk, trainen gegeven op een sport, maatschappelijke stage op school? Tja dan kun je elke cv nemen maar haal je het kopje werkervaring weg, zo simpel kan het leven zijn.

Je persoonlijke informatie Je hobby's Schoolcarrière Evt extra dingen die je gedaan hebt, zoals schoolkrant, training geven, vrijwilligerswerk Dat was het volgens mij ;-)

Kijk nou is in de bron dan zie je hoe je er een één makkelijk kan maken.

En naast de al genoemde adviezen: * het cv 'ruim' opzetten (zonder daarin te overdrijven uiteraard) met royale kantlijnen en een niet te klein lettertype, zodanig dat de inhoud ruim over de helft van het blad komt. Daardoor lijkt de inhoud 'meer'. * ervoor zorgen dat er geen spelfouten in komen staan. * Misschien wat overdreven: een referentie erin opnemen. Bijv. de naam van een leidinggevende van een bedrijf waarvoor je ooit vakantiewerk hebt gedaan, een bestuurslid van een vereniging waar je lid van bent, de mentor van de klas waarin je zit (gezeten hebt). Uiteraard moet je hun instemming hiervoor hebben - en zelf de verwachting hebben dat ze wat positiefs over je kunnen vertellen. Niet alleen de naam vermelden van die persoon, ook zijn/haar functie en uiteraard een telefoonnummer. E-mailadres is ook handig.

Ik kijk in een CV altijd naar competenties! Ik wil je aanraden om 5 sterke eigenschappen van jezelf te benoemen! Kwaliteiten die iets over jou zeggen! Opleiding en ervaring is belangrijk, maar persoonlijkheid absoluut ook! En een pasfoto toevoegen als je dat durft.

Als je verder geen werkervaring hebt, hoef je dit niet op te nemen in je CV. Vermeld dan wel je opleiding(en), hobby's en andere ervaringen zoals bv. een stage. Informatie over het opstellen van een CV met voorbeelden staat in de bron.

Bronnen:
http://www.sollicitatiebriefvoorbeeldcv.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100