Wat gebeurd er als je tijdens je opzegtermijn van een maand niet komt opdagen?

Ik heb een ander baantje gevonden alleen die gaat al in tijdens de opzegtermijn van mijn vorige werkgever. Heeft de werkgever het recht om bijvoorbeeld een boete uit te delen als ik niet kom opdagen tijdens de opzegtermijn van 1 maand van deze werkgever?

Weet jij het antwoord?

/2500

wat er kan gebeuren: a= je zult nooit meer bij die eerste werkgever werk krijgen. b je krijgt problemen als je een bedrijfsongeval krijgt, want welke verzekering dekt dat dan Ik weet niet hoe oud je bent en of het om een bijbaan gaat, maar ik zou beide werkgevers inlichten en tot en oplossing zien te komen

Als je niet komt opdagen gaat dat ten koste van je reputatie en je salaris. Je weet niet of en in welke situatie je je huidige werkgever weer een keer tegenkomt. Er is geen enkele reden om zomaar niet te komen opdagen. Over boetes weet ik niks, maar, er vanuit gaande dat je je huidige werkgever een fatsoenlijk mens is: waar hij of zij recht op heeft is een fatsoenlijke werknemer. Die stapt naar hem/haar toe en zegt eerlijk hoe het zit. Vraag vriendelijk of je er samen uit kunt komen. Do the right thing.

Kan je uit eigen ervaring vertellen dat je dat een bruto maandsalaris kan kosten,in principe moet je ex-werkgever iemand in huren om jouw werk te verrichten,deze kosten kan hij verhalen op jou,niet doen dus

Hij kan eenvoudigweg het loon inhouden, volgens de hoofdregel: geen werk = geen loon. Maar zomaar wegblijven tijdens de opzegtermijn is erg asociaal; een fatsoenlijke werknemer doet dat niet. De kans op een positief getuigschrift, dat je in bepaalde omstandigheden nodig kunt hebben, lijkt me op voorhand verkeken. Als de nieuwe werkgever een referentie vraagt lijkt het me niet verstandig de naam van de oude werkgever op te geven als je er aan het begin van de opzegtermijn tussenuit geknepen bent.

Wanneer je niet komt opdagen, breek je contractbreuk. In zulke gevallen zijn er een oaar mogelijkheden: 1) Er is iets voor dergelijke gevallen in je contract geregeld. Die clausule treedt dan in werking. 2) Er is niets geregeld. In dat geval pleeg je contractbreuk. Onder het Burgerlijk Recht valt dit onder wanprestatie. Je werkgever kan je dan voor de rechter dagen, om vergoeding te eisen van de schade die hij door jouw handelen leidt. De werkgever zal dit alleen doen wanneer hij meent dat de schade die hij leidt en de vergoeding die hij mogelijk kan krijgen opweegt tegen de proceskosten. De kans dat die afweging in jouw nadeel uitvalt kun je zelf het beste beantwoorden, maar ik waag wel in te schatten dat hij de juridische weg niet zal volgen. Wel is het natuurlijk een smet op je cv/reputatie. Dat kan in de toekomst tegen je gaan werken. Toegevoegd na 4 minuten: Schade die de oude werkgever leidt kan bestaan uit het loon dat hij moet betalen om jou te vervangen, maar ook gederfde inkomsten, doordat door jouw toedoen een contract verloren gaat. Toegevoegd na 5 minuten: Schade die de oude werkgever leidt kan bestaan uit het loon dat hij moet betalen om jou te vervangen, maar ook gederfde inkomsten, doordat door jouw toedoen een contract verloren gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100