Schoonmaak:kar klaarmaken buiten werktijd?

Ik werk bij een schoonmaakbedrijf van 5 tot 7 {krijg 2 uur betaald} in een groot gebouw.Wij klokken in en gaan dan naar het schoonmaakhok waar we onze spullen pakken en dan om 5 uur naar de afdeling waar we onze karren klaarmaken en beginnen met schoonmaken.
Volgens de leidinggevende moeten we nu echter om 5 uur al op de afdeling zijn en werken en om 7 uur pas de kar opruimen en terug naar het hok waar we onze spullen in de was doen en mogen we dan pas naar huis..maar dat zou betekenen dat wij 20 min. in onze eigen tijd er moeten zijn om de kar klaar te maken en op te ruimen etc.
Maar dat valt toch ook gewoon onder werktijd? we krijgen maar 2 uur betaald en ook geen reiskosten/tijd etc.
Wie weet hoe dit zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je betaalde tijd gaat m.i. in op het moment dat je inklokt.daarvoor is het inklokken zelf. Voorbereiding hoort ook bij je betaalde werk.

Ook je kar klaarmaken, spullen pakken enz enz enz horen tot jouw werktaak en behoren dus in werktijd gedaan te worden. Jouw baas kan hiervoor een extra half uur uitbetalen of zorgen dat de spullen al klaar staan voor je. Zou er eens een goed gesprek aan wagen als ik jou was.

Dit hoort bij je werk, dus in werktijd lijkt me. Tenzij er iets anders in je contract staat. Je werkgever kan dit niet ineens veranderen volgens mij..

Als het 20 min extra werk is moet je baas dat gewoon doorbetalen. Is het nou 15 min werk mag dat in veel gevallen niet als overwerk worden gezien. Kijk even goed wat er in je contract staat en anders toch even overleggen met je leidinggevende

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100