Is er verschil in een werkrooster aanpassen of een werkrooster wijzigen?

Mijn rooster is gewijzigd.
Qua werktijd en het heeft daardoor gevolgen voor declaratie's en soms in een dagindeling.
Ik heb in onze CAO een artikel gevonden waarin staat dat een vast rooster niet gewijzigd mag worden zonder enig overleg en overeenstemming met de werknemer.
Mijn leidinggevende geeft aan niets gewijzigd te hebben maar aangepast te hebben.
Hij noemt het goed werkgeversschap.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Kaylee; Ga informeren bij collega's die hier ook mee te maken hebben en leg jullie verhaal bij de OR neer. Laat de werkgever daar maar eens uitleggen wat het verschil is tussen aanpassen en wijzigen.

* wij·zi·gen wijzigde, h gewijzigd veranderingen maken in * aan·pas·sen paste -, h -gepast 1 op proef (laten) aantrekken: een jas ~ 2 met iets in overeenstemming brengen: zich ~ zich schikken naar de omstandigheden Aanpassen gebeurt dus in overeenstemming. Is het echt zo erg dat je er een "conflict" van wilt maken. De banen liggen niet echt voor het oprapen. Je moet natuurlijk niet alles maar over je heen laten gaan, maar elkaar tegemoet komen is waarschijnlijk de beste oplossing.

Bronnen:
www.vandale.nl

Of je rooster nu gewijzigd word of aangepast het is niet meer dan netjes om dat altijd eerst in overleg te doen.Helaas is het wel zo dat als jij aangenomen word voor 30 uur per week bv het niet uit maakt wat en waneer je werkt,spreek jij af bij het krijgen van je baan ik wil 30 uur per week werken dan en dan kan ik dan dan en niet en ze gaan er dan mee acoord kun nen en mogen ze dat niet zo maar veranderen,echt dit staat dan ook zo in je contract wat jij hebt ondertekend.Bij mij was het namelijk andersom ik wilde graag een andere dag vrij ipv wat er afgesproken is en mkijn baas beroepte zich op het contract wanneer ik wel en niet kon werken,echtwer door omstandigheden verenderde bij dit en kreeg ik dus geen andere dag omdat het niet megelijk was.Toen ik mijn ontslag uiteindelijk in ging dienen kon het ineens wel!!!!Maar nogmaals ik weet niet wat je afgesproken heb,maar hoe dan ook even vragen is wel zo netjes en vind ik het dus geen goed werkgeversschap,eerlijk gezecht vind ik het gewoon brutaal.!!!!!!!Het is geen rekening houden met,en geen goede communicatie!!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100