Wat schrijf ik allemaal op een c.v.?

Ik twijfel er aan of het relevant is om mijn vakantiebaantjes op mijn c.v. te zetten, en mijn religie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou alleen de banen waar je lang hebt gewerkt en/of met je nieuwe baan hebben te maken noteren. Dus een halfjaar als loodgieter vermelden terwijl je voor accountmanager gesolliciteerd heeft weinig zin. Opleidingen kan je ook nog vermelden.

Dat ligt er aan, bij sommige banen is het goed om te laten zien dat je niet in je opleidingstijd wekenlang op de bank hebt vertoefd maar echt wat hebt gedaan. Je kunt er voor kiezen om een apart kopje te maken met vakantiebaantjes en ze allemaal samen te vatten: Van 1995-2000 6 zomers gewerkt in kwekerijen en supermarkten. Religie: alleen als het relevant is, dus als je als leerkracht solliciteert op een pc basisschool. Toegevoegd na 36 seconden: Meer informatie: http://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/sollicitatiebrief-schrijven

Dat hangt helemaal van de situatie af. Heb je nog weinig werkervaring, dan zal het nuttig zijn om de ervaring die je al wel hebt te laten zien. Als je wel voldoende ervaring hebt zal je een vakantiebaantje eerder weglaten. Tevens hangt het er vanaf waar je solliciteert, als je binnen en bedrijfstak solliciteert waar je enige relevante ervaring of de link met de bedrijfstak een vakantiebaantje is, dan kan je dat best vermelden. Religie zou ik niet vermelden, tenzij er goede redenen zijn om dat wel te doen, b.v om de culturele link met het bedrijf of de doelgroep van het bedrijf te versterken (b.v. bij een sollicitatie bij een halal slager als je islamitisch bent, bij een sollicitatie als gids in het vaticaan als je katholiek bent etc.) Veel succes met het vinden van een baan.

"Het is aan te raden de volgende punten op te nemen in het curriculum vitae: - Persoonlijke data: volledige naam, geboortedatum en –plaats, adres, telefoonnummer, geslacht, nationaliteit, burgerlijke staat en eventuele relevante vergunningen (vliegbrevet, rijbewijs, zwemdiploma). Alhoewel alle vacaturesites foto’s gebruiken is het niet noodzakelijk om een pasfoto te sturen als er niet om wordt gevraagd; - Opleidingen en trainingen: hangt een beetje af van het functieniveau, maar specialisatie vanaf het middelbare schoolniveau is al relevant. Onderscheidend niveau en prijzen vermeld je uiteraard. Relevante cursussen en trainingen kan je hier ook vermelden, maar pas op dat je de lijst niet verwatert met té veel kleine cursusjes; - Extra-curriculaire activiteiten: sporten, ervaringen opgedaan in leidinggevende en technische specialisaties, zoals trainer van een voetbalelftal, klassevertegenwoordiger, tonprater tijdens het carnaval- het kan allemaal van belang zijn om aan te tonen dat je de noodzakelijke competenties hebt opgedaan voor het goed vervullen van de vacature; - Werkervaring: zoals een bijbaan tijdens de studie, vakantie werk, en later stages en promoties (zowel technisch als hiërarchisch); - Referenties: vraag aan de persoon die je opgeeft vooraf of die bereid is een positieve referentie te geven. En ga ervan uit dat de referentie écht gecontroleerd wordt als het bedrijf met je in zee wil gaan. Als je niets relevants hebt, vraag dan gerust je favoriete prof of je aan hem/ haar mag refereren (het vak waarin je uitblinkt uiteraard). Geef in dit onderdeel ook aan of je publicaties op je naam hebt staan. Dit is een onderdeel waar je in alle bescheidenheid met je medailles kunt zwaaien."

Bronnen:
https://www.topbrief.nl/curriculum_vitae

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100