Tot waar gaat "collega" zijn?

Een collega van me gaat trouwen en nu heb ik een uitnodiging gekregen. Nu vind ik persoonlijk dat dat voor mij verder gaat dan wat ik vind vallen onder collega zijn en dus ga ik niet naar zijn trouwerij. Maar nu vroeg ik me dus af van waar eindigd het collega zijn en gaat het verder dan dat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn geen richtlijnen voor. Dat bepaal je helemaal zelf. Net zoals jouw collega heeft besloten om jou wel uit te nodigen, kun jij besluiten om niet naar de bruiloft van je collega te gaan. Op mijn werk zie ik daar ook verschil in. De een houdt werk en privé strikt gescheiden, de ander gaat wel in zijn privé tijd om met collega's. En beide standpunten worden gerespecteerd.

Meestal ga je met een afvaardiging van het werk naar de receptie; alleen als je al bij elkaar over de vloer komt is het "gewoon"dat je voor de bruiloft wordt uitgenodigd.

Dat bepaal je zelf. Wanneer je fulltime werkt, is het mogelijk dat je je collega vaker ziet dan je partner. Dus kan het logisch zijn dat je elkaar heel goed leert kennen. Wanneer je wisselende collega's hebt zal er heus wel verschil zijn met wie je goed kan opschieten oef niet. En met sommigen kun je een vriendschap krijgen. Het ligt eraan of je je ervoor openstelt. Het is ook goed mogelijk dat jij je daar niet prettig bij voelt en er liever niet over privé dingen hebt. In dat geval is het niet raar dat je niet geïnteresseerd bent in die bruiloft. Je bepaalt zelf in hoeverre je je collega's in je leven toelaat. Maar ik persoonlijk zou me niet prettig voelen als ik met m'n collega alleen maar zakelijke dingen kan bespreken. En het niet kan hebben over dingen die me bezig houden in het privéleven. Interesse voor elkaar. En daar zou voor mij een bruiloft ook bij horen.

Nou dat is heel persoonlijk lijkt me. Als je met 3 a 4 collega's in een ruimte zit dan ben je closer met ze dan in een fabriekshal met 40 a 50 bijvoorbeeld. Als je dagelijks met een paar collega's omgaat lijkt het gewoon onbeleefd om niet op die uitnodiging in te gaan, tenzij je een bloedhekel aan die persoon hebt natuurlijk. Het zou je in dat geval zelfs kwalijk genomen kunnen worden en dat is ook niet bevorderlijk voor de verdere collegiale omgang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100