Hoe zeg je je vaste werkdag(avond) af voor altijd?

Ik werk sindskort in de supermarkt. Heb gister mijn 4de werkdag gehad. Ik moet op vrijdagavond werken van half 6 tot 9 en zaterdag heel de dag. Ik heb een drukke opleiding dus wil graag de vrijdagavond overhouden voor school of voor me eigen. Ze kunnen zaterdag heel de dag op me rekenen. Maar hoe kan ik het beste zeggen dat ik niet wil werken op vrijdagavond?

Toegevoegd na 6 minuten:
Werk achter vleeswaren/kaas en ben 17 jaar.

Toegevoegd na 22 minuten:
Ik ben inderdaad voor de vrijdag en zaterdag aangenomen maar ik moest ook gewoon.op donderdag. Het was ook niet van: je bent aangenomen voor de vrijdag en zaterdag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je gaat gewoon de eerste keer dat je weer werkt naar je leidinggevende (of je belt hem/haar op als je niet meer voor vrijdag komt) en je zegt dat je het bij nader inzien teveel vindt om op vrijdag én zaterdag te werken. Omdat je je op zaterdag ook voor 110% wilt inzetten vraag je dus of het goed is dat je voortaan alleen nog op zaterdag komt. Kun je misschien nog een andere avond werken als ze het niet goed vinden? Zoja, dan kun je dat aanbieden.

Schrijf netjes een brief waarin je ontslag neemt voor de uren op de vrijdagavond. Vervolgens vraag je om een gesprek met je leidinggevende waarin je duidelijk aangeeft dat je vergist hebt met het aantal uren die je nodig hebt voor je studie en dat je daarom ontslag er nemen voor de uren op vrijdagen. Zeg dat je hoopt op haar of zijn begrip en overhandig de brief met de opmerking dat dit de schriftelijke bevestiging is van de ontslagaanvraag zoals juist besproken. Geef vervolgens aan dat je de situatie heel vervelend vind voor hen, en dat je natuurlijk in overleg best eens wilt werken op vrijdag.... Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100