Hoeveel tijd is een docent kwijt bij het geven van een vak van 3 ECTS?

Ik ben gevraagd om een vak te doceren van 3 ECTS. Voor studenten weet ik dat ze dan rekening moeten houden met een studielast van (3 x 28 uur =) 84 uur. Maar hoeveel tijd is een docent kwijt die deze cursus dient voor te bereiden? Ik weet dat een docent qua werkzaamheden onder meer tijd investeert in: 1. literatuuronderzoek vooraf 2. samenstellen en voorbereiden colleges 3. contacturen colleges 3. afleggen en nakijken tentamens.

Ik heb op het internet lopen zoeken naar een zekere formule waarmee ik de werklast voor een docent kan berekenen, maar ik heb er helaas geen kunnen vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo te zien heb je toch enigszins ervaring hierin. Dan zou je toch al een redelijke inschatting moeten kunnen maken. Maar dit is heel erg afhankelijk waar die 3 punten vandaan komen. Welk vak, niveau, samenstelling theorie/praktijk, ga zo maar door. Ik heb zelf ook les gegeven, (als militair, werk-gerichte-opleiding) en van 100% wat ik moest doen gebruikte ik 33% voor de voorbereiding, en 33% met theorie óf praktijk, en 33% evaluatie. (1% is koffie) Ik denk dat (toekomstige) collega's en/of voorgangers hier meer inzicht in kunnen geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100