Na hoeveel contracten is werkgever verplicht om vast contract te geven?

Een vriend van mij werkt 2 jaar bij een bedrijf. Ze heeft elk jaar een jaar contract gehad. alleen in 2011 heeft ze halverwege het jaar opnieuw een contract gehad. Dus in totaal 3 als ik het zo mag bekijken.

Als je 3 keer contract hebt gehad, moet de werkgever daarna een vast contract geven als ze verder met haar door willen werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze mogen max 3 x haar contract verlengen met een max elke keer van 1 jaar. Moet er wel bijzeggen dat deze periodes wel al een keer of wat zijn bijgesteld. Kijk even op de uwv site voor meer info of monsterboard.

Je mag inderdaad maximaal 3 tijdelijke contracten aangeboden krijgen. Daarna zijn er een aantal opties. - Ze kunnen er voor kiezen om niet met hem door te gaan en ze wordt dus na het einde van het contract werkloos - Ze bieden haar een vast contract aan. - Ook zie je steeds vaker dat de werkgever de werknemer tijdelijk uit het bedrijf laat gaan (minimaal 3 maanden) om hem/haar vervolgens terug te laten komen. Dan mag de werkgever weer opnieuw halfjaar/jaarcontracten geven. Toegevoegd na 2 minuten: Excuses, je mag maximaal 36 maanden aan losse contracten krijgen. Dus inderdaad 3 keer een jaar, meerdere malen een half jaar, of gemengd. Daarna mag de werkgever geen jaar/halfjaar contract meer geven. (behalve als ze er eerst 3 maanden uit gaat)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100