Als je in de ziektewet zit en je krijgt wat anders over de ziekte waarvoor je ziek gemeld bent, moet je dan je baas hierover inlichten?

Als je in eerste instantie langdurig ziek gemeld bent vanwege een depressie en tijdens deze periode je hand breekt, moet je dan je baas hierover op de hoogte stellen of is het gewoon zo dat je toch al in de ziektewet zit en het niet uitmaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet zeker of je het verplicht bent te melden aan je werkgever. Maar ik neem aan dat je af en toe moet langs komen bij een Arbodienst? Je moet het wel melden bij de betreffende arbodienst. Die zou ik zo spoedig mogelijk informeren door ze te bellen. De arbodienst weet dan wat er moet gebeuren.

je baas hoef je hier niets over te melden ..maar wel het uwv waar je je ziekengeld van krijgt... want ook al breek je je hand, het kan wel blijvend letsel geven, en daarmee zou je in de wao kunnen belanden..ik noem dit maar als voorbeeld.. iedere ziekte die tijdens je ziektewet erbij komt moet je altijd melden

Ik mag aannemen dat je baas regelmatig contact met je heeft, over hoe het met je gaat, en hoe de re-integratie verloopt. Waarom zou je dan zoiets verzwijgen. Je hoeft niet zelf te bellen, maar als er contact is zou ik het zeker vertellen. Heb je geen contact met collega's dan?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100