Als je wordt ontslagen terwijl je direkt leidinggevende hieraan een aanmerkelijk aandeel in heeft, kan je hem dan hiervoor aansprakelijk stellen ?

Stel je wordt ziek op je werk,en je leidinggevende doet weinig tot niets om jou te laten reintegreren,niet binnen zijn eigen afdeling of elders in het bedrijf,de bedrijfsarts kijkt de andere kant op en uiteindelijk wordt je met ruzie hierover ontslagen. Kun je je direkt leidinggevende dan aansprakelijk stellen hiervoor,immers door zijn toedoen ben je in deze situatie terechtgekomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

De werkgever heeft een inspanningsverplichting om jouw weer aan t werk te helpen. Dat wordt getoetst door het uwv. Als hij het niet goed heeft gedaan kan hij een boete krijgen of krijgt hij geen toestemming je te ontslaan. Ben je inmiddels beter en wil je baas je ontslaan dan moet hij ook toestemming vragen bij uwv. Die bepalen of ontslag wordt toegestaan. Jij krijgt de kans om schriftelijk verweer in te dienen. Eerlijk, ik denk dat je op het moment van ziekte al aan de bel had moeten trekken, dan stond je sterker. Maar, misschien sta je nu nog ziekgemeld...

Je moet de werkgever aansprakelijk stellen, niet de leidinggevende want die is voor jou een onderdeel van de werkgever. Als de leidinggevende jou onjuist zou behandelen dan is dat dus voor verantwoordelijkheid van de werkgever. Betrek je rechtsbijstandverzekering of je vakbond hierbij. Als jij eist dan moet jij namelijk aannemelijk maken of nog beter bewijzen of jouw visie verdedigbaar en in welke mate juist is. Je kunt daarin beter door een ander laten onderhandelen of optreden dan dat je dat zelf doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100