Is het verstandiger om als werknemer alleen jouw advocaat het woord te laten doen bij de kantonrechter?

Hier bedoel ik dat je als werknemer aan het eind nog de gelegenheid krijgt om wat te zeggen. Is het het beste om te zeggen dat alles al is gezegd door jouw advocaat en het daar dus bij laat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk moet je wel iets te zeggen hebben. Als je alleen maar het woord gaat voeren, omdat je nu eenmaal de gelegenheid krijgt om het woord te voeren, of om letterlijk te gaan herhalen wat de advocaat al heeft gezegd, dan is het zinloos. Maar als je denkt, dat het iets toevoegt, of dat je in "gewone mensen taal", je zaak nog wat beter kunt uitleggen dan moet je dat beslist doen. Je advocaat spreekt namens jou, en jij spreekt voor je zelf. Dat is een groot verschil, en de rechter zal met andere oren naar jouw laatste woord luisteren, omdat hij de hele dag al advocaten aan moet horen met allerlei juridische taal. Bespreek het ook met je advocaat. Hij zal er vast geen bezwaar tegen hebben, maar hij kan je wel adviseren wat je b.v. niet of wel aan de orde moet laten komen tijdens dat laatste woord.

Overleg vooraf met je advocaat; hij/zij kan dat het beste beoordelen.

Als je een prima advocaat hebt die alles al heeft gezegd, kan je inderdaad dat best zeggen en het daarbij laten. In sommige gevallen is dat zelfs verstandiger, omdat het juridisch wss niet zoveel toevoegt aan de zaak. Ook ben je zelf persoonlijk bij de zaak betrokken, wat je objectiviteit ernstig in de weg staat als het om je eigen zaak gaat. Daarom lijkt me het inderdaad wel een goed idee om te zeggen dat je advocaat het woord voert en alles al heeft gezegd. (Ervanuitgaande dat je een goede advocaat hebt)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100