Hoe oud moet je zijn om als vrijwilleger te werken bij een dierenasiel ?

Ik ben 14, en ik zal het wel heel graag willen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij zijn ze al heel blij als je dat wilt doen. Misschien mag je niet alle handelingen doen, maar ze kunnen je er echt wel aan het werk zetten. Ga er gewoon enthousiast naar toe en kijk wat er gebeurt. Van dieren houden is hier belangrijker dan je leeftijd.

Ik weet niet of er een algemene leeftijd is voor het doen van vrijwilligerswerk. Even googlen geeft mij aan dat de minimumleeftijd bij dierenasiel Amsterdam 18 jaar is. Ik weet verder ook niet of dit per gemeente verschilt

Bronnen:
http://www.dierenasielamsterdam.nl/bij_ons...

het zal per asiel verschillen tussen de 16 en de 18, in z'n algemeenheid. de reden daarvoor is, dat ze soms erg akelige en nare gevallen binnenkrijgen. maar wat let je om even te bellen, wie weet doen ze het bij het asiel bij jou in de buurt anders.

Vrijwilligerswerk verschilt in principe niet van betaald werk. De ARBO-wetgeving is ook van toepassing op vrijwilligerswerk. Vanaf 13 jaar zijn er mogelijkheden voor betaald én onbetaald werk. Lees onder: Welk werk mogen jongeren onder de 16 jaar doen: http://www.coherente.nl/upload/images/Map.pdf

Vrijwilligerswerk in een dierenasiel wordt niet gezien als een arbeid die valt onder de arbowetgeving, de werkzaamheden zijn geheel vrijwillig en arbeidstijden worden ingedeeld door de vrijwilliger zelf. Hierdoor is een leeftijdsgrens wettelijk gezien niet van belang en hanteren de asiels hun eigen regels die ze opstellen aan de hand van hun ervaringen. Er zijn asiels die kinderen van 12jaar al laten meedraaien maar weer anderen hebben een ondergrens van 16jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100