Wat is het verschil tussen per 4 weken salaris en per maand salaris?

Weet jij het antwoord?

/2500

onregelmatigheid. per maand salaris krijg je vaak op een zelfde datum. per vier weken verspringt deze.

met per 4 weken salaris krijg je in totaal 13 loon uitbetaalt en met per maand salaris krijg je in een jaar 12 salarissen uitbetaalt.

Geen je krijgt per jaar 13 maal een periode van 4 weken of iedere maand 1 maal je loon. bij 4 weekse betalingen krijg je wel een keer per jaar in een maand 2 maal een loon betaling. Er zijn natuurlijk ook wel wat nadeeltjes de meeste rekeningen krijg je per maand en daar zal je bij een 4 weeks loon wel wat rekening mee moeten houden.

4 weken salaris is 12/13 van maandsalaris. Maandsalaris is 13/12 van het 4weken salaris.

Het enige verschil is dat je een maandsalaris iedere maand op een vaste dag krijgt (bijv. altijd de 25e van de maand) en dat je een salaris per 4 weken echt precies om de 4 weken krijgt. Dan zul je zelf in je agenda moeten bijhouden wanneer precies je salaris komt en daarmee rekening houden met bijv. al je vaste lasten die wel maandelijks worden afgeschreven.

Als je om de 4 week salaris krijgt, krijg je het steeds eerder in de maand. En als je op een vaste datum je huur of hypotheek betaalt kun je dat 1 keer per jaar doen als er ondertussen 2 salarissen zijn gestort. En 1 keer per 4 jaar is er een 53e week, krijg je nog een week extra maar zonder extra zoals een bijdrage in de ziektekosten, reiskosten etc.

Een maandsalaris krijg je 12 keer per maand op een vaste dag (behalve als het in het weekend valt, dan wordt het op de dag vóór het weekend gestort). Een maandsalaris is je salaris over al de gewerkte dagen van de gehele maand. Een salaris gebaseerd op 4 weken krijg je om de 4 weken, dus 13 keer in een jaar, dat is vaak minder dan een maandsalaris want die is van 4 gewerkte weken (vaak 2 dagen minder per maand als je 5 dagen werkt).

Oftewel, nog een aanvulling op eerdere antwoorden: een salaris per maand is ook méér dan per vier weken. Want er zitten meer dan vier weken (= 28 dagen) in een maand. Er zitten 12 maanden in een jaar, en 52 weken.

Een jaar heeft 52 weken' Deel dit eens door 4 (4 weken salaris uitbetaling) dan krijg je 13 periodes. 4 keer 13 =52 Deel die 52 weken nu eens door 12 maanden. 52 gedeeld door 12 dus= 48. Je krijgt dus in feite slechts 12 maanden uitbetaald. In 4 wekelijkse periodes krijg je dus 13 maanden uitbetaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100