Kan een werkgever je verplichten werkzaamheden te doen die ver onder je niveau liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas kan dit wel ja, zeker in de inwerkperiode. Kan me voorstellen dat dit erg frustrerend is, maar is vaak een kwestie van doorbijten. Kijk het even aan, en maak het bespreekbaar als het te lang duurt.

Nee. Als het goed is heb je een functieomschrijving waarin staat wat er van je verwacht mag worden. Werkzaamheden die daar niet inpassen mag je weigeren.

Zolang hij betaald waarom niet? Is aan jou om een keuze te maken.

Ja hoor, dat mag een werkgever, maar dan moet die je wel betalen op je aangenomen nivo, wat je dan moet uitvoeren is aan hen...

ja, je wordt betaald om te werken. Als er meerdere functies in het bedrijf zijn en er is voor jouw functie op dat moment geen werk dan kan je elders waar wel werk is binnen het bedrijf te werk gesteld worden. Toegevoegd na 1 minuut: Bij ons is dit afgelopen jaar meermaals voorgekomen bij werknemers. Op kantoor was er niks te doen en in de magazijnen druk. Zonder pardon hebben ze mensen overgeplaatst. Deze behouden echter wel hun loon, of als het blijvend is krijgen deze een afbouwregeling.

Bronnen:
http://www.arbeidsrechter.nl/1info.htm

Ha, die Sharona30; Als je niet in het arbeidscontract hebt kunnen laten opnemen dat dit niet zou mogen wel, ja. Vroeger was een standaardregel in elk contract 'en alle voorkomende werkzaamheden'. Of die tegenwoordig nog wordt gebruikt weet ik niet, maar het was een legitimering voor sommige werkgevers om lastig personeel door ze werk onder hun niveau te laten doen weg te kunnen pesten.

Ja het kan wel maar het is wel netjes om te overleggen waarom. kijk maar eens naar schiphol daar hebben sommige piloten ook andere werkzaamheden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100