Als je het niet naar je zin hebt op je werk, wat te doen?

Je collega's zijn schijnbaar tegen je, je baas staat niet echt achter je in de vervelende situaties. Het werk is ook niet echt wat je gehoopt had.
Is ziekmelden een optie?
Ander werk zoeken?
Andere opties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Honderdduizenden mensen zitten met dit probleem. Ze blijven meestal op hun plaats zitten voor de zekerheid of het geld. Maar deze situatie is voor jou ziekmakend. Doe iets voordat het zover is, bijna iedere burn-out begint zo, maar ook vele anderen kwalen hebben hier hun oorsprong. Vraag je ook af, hoe jouw aandeel hierin kan zijn. Heb je ergenis? frustratie? Ben je te moeilijk? Een deel van het probleem kan bij je zelf zitten. Je bent een gevoelig type, misschien te gevoelig? Pik je emotie's van een ander op? Of ben je teleurgesteld dat dit het leven is? waren je verwachtingen anders? Weet wat je wil, dan wil je wat je weet.

Ziek melden is op korte termijn een oplossing, maar je kunt je niet week na week blijven ziekmelden. Als het werk niet is wat ik gehoopt had en je je er daarnaast absoluut niet happy voelt, dan zou ik serieus gaan zoeken naar andere opties. Uiteraard kan het de lucht ook opklaren om een gesprek met je collega's aan te gaan (deze optie vergt wel de nodige moed trouwens). Hen te verklaren dat jij het idee hebt dat ze iets tegen je hebben, of je het goed ziet en zo ja: Wat ze tegen je hebben. Hoop niet dat het jou betreft, zo ja: Succes met de situatie.

Als er in die branche genoeg werk is, is ander werk zoeken zeker een optie. Mischien is jezelf populair maken er 1 ,maar dat zal niet iedereen willen. Je blijft maar intrigerende vragen stellen!

Misschien heb je iets aan deze antwoorden? Ik ben er nog altijd niet uit hoor maar misschien kun jij er beter mee vooruit? Succes!

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/doe-tijd-ho...

Ik weet dat veel mensen het doen, maar ziekmelden vanwege een conflict of wringende arbeidssituatie in plaats van wegens ziekte is wat mij betreft de zwakste keuze. Daar is de ziektewet niet voor bedoeld. Als ook je baas niet achter je staat en je daar in een redelijk gesprek geen verandering in weet te brengen, rest wat mij betreft de optie ander werk zoeken. Ergens waar je wél kunt rekenen op steun van je baas.

Jammmer ,want als het blijvend is kun je het beste wat andes zoeken,met sjagrijn naar het werk toe gaan,komt het werk ook niet ten goede,dit gaat doorwerken als je thuis komt,tegen vrouw en kinderen,je opgekropte spanning agressie moet eruit,anders ga je er onderdoor. erover praten met je chef,baas,als het niet te verhelpen is zul je ander werk moeten gaan zoeken.

Ik zou in dit geval twee dingen doen: a) via de Ondernemingsraad (als die er is bij jou op je werk) dit probleem aankaarten, want al is dit een individuele kwestie, dan nog kan dit een vaker voorkomend fenomeen zijn op je werk. De OR kan druk uitoefenen op de directie om deze misstanden recht te zetten b) gewoon gaan zoeken naar ander werk. Maar houd rekening met de wetenschap dat het gras bij de buren niet perse groener is.

Gewoon ergens anders gaan werken. Gegeven je omschrijving valt er niets aan te doen. Te veel mensen (al of niet echt) tegen je.

Een andere baan zoeken. Als je het niet naar je zin hebt op je werk voor wat dan reden ook is het misschien beter een andere baan te zoeken. Je krijgt er denk ik alleen maar stress van

Zieken melden is niet de oplossing maakt het probleem alleen maar erger en groter, gewoon er over praten met je werkgever/leidinggevende.

Gegeven de huidige situatie; "You better make it work!". Misschien lijkt de arbeidsmarkt nog goed maar dat gaat nu snel veranderen. Als je wel een optie hebt, ga ervoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100