Mag je taken weigeren die bij een hogere salarisschaal horen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor dat mag. En als je dat dan doet dan weet je 1 ding zeker. Je komt NIET in aanmerking voor salarisverhoging en al helemaal niet voor promotie.

Wanneer je zoals je hierboven stelt volgens de baas toch al nooit in aanmerking zult komen voor een andere functie, dan zou ik als de wiedeweerga op zoek gaan naar een baas waar je werkzaamheden wél gewaardeerd worden. Dannog zou ik genoemde "hogere" werkzaamheden niet weigeren omdat je ook in een sollicitatiegesprek gewoon uit de doeken kunt doen wat er aan de hand is. Wanneer jij al langere tijd een andere functie uitoefend maar je functie er niet op aangepast wrodt, dan is er duidelijk sprake van schreefgroei en een beginnend arbeidsconflict. Kortom, een prima reden om eens verder te gaan kijken.

Dat hangt een klein beetje af of dat beruchte zinnetje "En alle voorkomende werkzaamheden" wel in je contract staat... Maar het is absoluut niet uitgesloten, wanneer je werkzaamheden moet gaan verrichten die niet bij jouw salarisschaal horen. Er vanuit gaand dat het om tijdelijke werkzaamheden gaan...

Nee. Je bent in een positie gezet en van je wordt verwacht dat je mee draait in het bedrijf. Dat betekend dat er werkzaamheden zijn die niet standaard tot jouw taken behoren. Als je -zoals gezegd- al 12 jaar het gevoel habt dat je dingen doet die je niet zou moeten doen, moet je niet klagen, maar baan-jagen.

Waarom, gewoon doen, maak je zelf daarmee nodig en na een jaar eis je het salaris dat bij je werkzaamheden hoort...

Het feit dat je deze vraag stelt betekent al dat je er zelf niet voor voelt om dat te doen. Je hebt blijkbaar een funktie waar een taak/funktie omschrijving bij hoort. En je krijgt werk opgedragen dat daar niet onder valt. In dat geval is het simpel: je hebt het recht om je chef erop te wijzen dat dit niet in jouw takenpakket past, en dat hij maar een ander moet zoeken. Maar zoals al eerder gezegd door anderen: het zet wel een toon die verdere samenwerking bemoeilijkt, en ook wellicht een persoonlijke spanning creeert tussen jou en je chef. In een extreem geval kan de situatie zelfs zo escaleren dat er een 'onhoudbare situatie' ontstaat en dat er op basis daarvan ontslag kan worden gegeven. Het is allemaal een kwestie van wel of niet willen samenwerken (of samen willen werken!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100