Wat zijn de taken van een beginnend accountant?

Ik doe economie en bedrijfseconomie en zit in het derde jaar(WO) Ik wil accountant worden maar ik zal bijv nu niet meer weten wat ik 2 jaar geleden geleerd heb bij accountancy(wel hoofdlijnen maar exacte toepassing niet). Dus mijn vraag is waarmee begint een beginnend accountant(is dit al erg complex in het begin?).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De beginnend accountant voert onder aansturing van ervaren (assistent-)accountants een breed pakket van werkzaamheden uit op het gebied van accountancyen belastingen binnen de MKB sector. Hierbij moet gedacht worden aan het uitwerken van administraties, het controleren en uitwerken van kolommenbalansen en het opstellen van jaarrekeningen en publicatiecijfers. Tevens behoort het verzorgen van aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting tot de taken. Deze gevarieerde werkzaamheden worden verricht in een klein team. De assistent-accountant verricht zijn werkzaamheden zowel op kantoor als bij de klant.

de accountants ondersteunen met eenvoudig administratief werk. Van mijn collega hoorde ik dat accountancy vrij saai is, studeer nog een of twee jaar extra en word controller, dat is een stuk afwisselender en betaalt bovendien beter

De beantwoording van de vraag hangt af over de soort accountant die je bedoelt. De controlerend accountant, die zekerheid verschaft over financiële informatie, zoals bijv. een jaarrekening, of meer een accountant die zich bezig houdt met administratieve dienstverlening en advisering, zoals bijv. de opstelling van de jaarrekening. Dus RA of AA? De registeraccountant (RA) is universitair opgeleid en werkt in opdracht van grote, middelgrote en kleine organisaties. Daarnaast werkt de registeraccountant als interne accountant in dienst van een (grote) onderneming of als overheidsaccountant. Registeraccountants zijn aangesloten bij het Koninklijk NIVRA. De accountant - administratieconsulent (AA) werkt voor middelgrote en kleine organisaties, is op HBO-niveau opgeleid en is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Accountants-Administatieconsulenten (NOvAA). Toegevoegd na 2 minuten: Samenvattend, grofweg en zwart-wit: wat de beginnende assistent accountant doet: Het controleren van delen van de administratie of het opstellen van daaruit voortvloeiende verantwoordingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100