waar kan ik werken op mijn 12de en heeft u ook nog een site waar ik mezelf op kan inschrijven?

ik wil werken op mijn 12de bijv. als kranten bezorgen iemand een site wat ik kan gebruiken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag pas vanaf je 13e een kranten/folderwijk. Maar als je er toch een wilt kun je het op de naam van je ouder/verzorger laten zetten. Hier een paar ''bedrijven'' Folders: Netwerken VSP v/d Kamp

netwerkvsp distriq schakel en je moet gewoon op internet iets intypen je krijgt vanzelf wel wat je aanspreekt.

Helaas stelt de wet dat je nog niet mag werken op je 12e.Wel kun je proberen op andere manieren geld te verdienen;bijvoorbeeld door klusjes te doen voor je ouders,familie,buren etc.Je zou de hond uit kunnen laten,iets schoonmaken,auto wassen etc.

Nee, kinderarbeid is in ons land al lang verboden. Kinderen tot en met 11 jaar mogen helemaal niet werken, 12-jarigen alleen in het kader van een taakstraf die door de rechter is opgelegd. Pas vanaf je dertiende mag je betaald werk gaan doen. Daarvoor gelden strenge regels. Ben je 13 of 14 jaar, dan mag je na schooltijd alleen wat klusjes in je eigen omgeving doen en in de vakantie wat licht werk onder toezicht van een volwassene. Een krantenwijk mag nog niet. Als 15-jarige mag je al wat meer en wat langer werken. Een krantenwijk is toegestaan. Jongeren van 16 of 17 jaar die nog leerplichtig zijn, mogen naast hun schoolbezoek werken. Maar ook zij mogen nog niet alles doen: gevaarlijk en te zwaar werk is verboden.

Bronnen:
http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=35104

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100