Op mijn loonstrook staat niet dat ik belasting betaal, moet ik dat dan uiteindelijk terug betalen?

Ik heb een 0 tot 12 uren contract (0-uren contract dus..zegt mijn moeder) en ik heb mijn loonstrook binnen. Ik krijg vakantiegeld, vakantie toeslag, atv dagen (of wat dan ook) en er gaat alleen HIAAT van af, en dit is minimaal. Er staat dus nergens dat er belasting afgaat. Hoef ik dit gewoon nooit te betalen, of krijg ik uiteindelijk een biljet van zoveel honderd euro?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je met medewerking van de werkgever hebt gekozen voor de fiscale behandeling o.b.v. de studenten/scholieren regeling dan wordt de belasting per kwartaal berekend.Ook om andere redenen is deze regeling gunstig. Op jaarbasis is de eerste € 6.400 belastingvrij. Dit omdat de algemene heffingskorting en de arbeidskorting er voor zorgt dat de in te houden belasting geheel wegvalt tegen deze kortingen. Als je elk kwartaal onder € 1.600 en dus ook per jaar onder € 6.400 blijft, ben je geen belasting verschuldigd. Als je niet onder de scholieren/studentenregeling valt dan krijg je met een aanslag het geld (met wat rente) na tijdige aangifte in het tweede kwartaal 2012 terug. Er bestaan inderdaad ook bankbiljetten van € 100, maar dat heeft niet met de belasting te maken.

Op je loonstrook moet staan wat je uurloon is als je parttime werkt. Aan de hand van wat je krijgt uitbetaald kun je uitrekenen of dit het bruto- of nettoloon is. Als je netto krijgt uitbetaald, kun je aan het einde van het belastingjaar de belasting terugvragen d.m.v. een belastingformulier.

Ik weet niet hoe oud je bent maar onder de 18 betaal je geen belasting ( bij AH)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100