Eerste contract bij werkgever is een jaarcontract, dat is nu met 3 maanden verlengd. Mag dat? Of moet het altijd dezelfde periode zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je bij de overheid werkt mag het sowieso, daar mag je drie jaar lang tijdelijke contracten hebben van verschillende periodes. 36Kkeer één maand mag bijvoorbeeld ( dat dat niet voorkomt omdat dat niet praktisch is, is wat anders). Uitzondering is de tijdelijke aanstelling bij wijze van proef, die mag maximaal twee jaar duren.

Voor zover ik weet moet het dan gewoon met een jaar verlengd worden en geen drie maanden.

Ja, dat mag als er maar aan onderstaande regelgeving wordt voldaan! "Op 9 juli 2010 is een voorlopige maatregel in werking getreden. Dit houdt in dat een werkgever een medewerker die jonger is dan 27 jaar, vier tijdelijke contracten mag aanbieden in een periode van vier jaar (art 7:668a lid 6 BW). Dat betekent dat voor deze medewerkers een vast dienstverband pas ontstaat bij het vijfde contract of als de contracten bij elkaar langer dan vier jaar hebben geduurd"

Het mag en het is jouw keus of je ermee akkoord gaat. Weet je de onderbouwing van de reden dat het contract is gewijzigd of zie je zelf in dat ze twijfelen aan jouw kunnen of is de klus geklaard over 3 maanden en hebben ze je dan niet meer nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100