Wat maakt iemand een talent?

in mijn werk ben ik bezig met Talent ontwikkeling, maar een sluitende definitie van Talent is lastig te vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Talent is de aanleg tot de ontwikkeling van vaardigheden. Je kunt een bepaald talent hebben, zonder dat te weten. Een talent dat ontwikkeld is, noem je een competentie. Om competent te worden is talent nodig en daarbij ook de juiste gelegenheid, omgeving en voorwaarden. Talent zit dus in de genen, maar talent wordt niet altijd ontdekt. Zo kun je bijvoorbeeld het talent hebben om een goede voetballer te worden, maar als je nooit gaat voetballen, kom je daar niet achter. Een interessante filosofie over talent en competentie kun je lezen op: http://www.managersonline.nl/weblog/518/van-talent-naar-competentie.html Lees ook de reacties, die goed aansluiten op de tekst.

Bronnen:
http://www.managersonline.nl/weblog/518/va...

Talent is een natuurlijke begaafdheid, het aanleg te hebben om iets te doen.

Ik heb deze al eens beantwoord. Lees hier mijn antwoord: http://www.goeievraag.nl/vraag/talenten-verliezen.11943 Een zeer interessant artikel hieromtrent: http://www.nrc.nl/wetenschap/article1917130.ece/Talent_bestaat_niet Toegevoegd na 1 minuut: Toevoeging: Talent is mi dus maakbaar. Veel oefenen!

Een talent is iemand met een bepaalde aanleg, die deze gave gebruikt en zodanig ontwikkelt dat hij/zij uitblinkt.

Mij lijkt talent een samenklontering van allerlei factoren:genetische aanleg, stimulans vanuit de omgeving (kan negatief of positief zijn), uithoudingsvermogen, de wil om uit te blinken, oefening en misschien vergeet ik er nog wel een paar. En dan moet nog bij al die factoren de knop op 'AAN' staan.

Talent is voor mij dat iemand ergens uitzonderlijk goed in is zonder dat de persoon zich hier voor hoeft in te spannen.

Een talent is iemand die op één gebied (of meerdere natuurljk) nieuwe kennis en vaardigheden snel oppakt en kan toepassen, waardoor een bovengemiddelde groei ontstaat. Deze mensen hebben de natuurlijke aanleg om bijzonder snel een nieuwe vaardigheid bovengemiddeld te beheersen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100